5 Ekim 2024’te neler yaşandı? 5 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

5 Ekim 2024’te neler yaşandı? 5 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: ESRA SARI

DÜNYADAN GELİŞMELER

Birçok Avrupa ülkesinde, Gazze'de 1 yıldır süren soykırımı protesto etmek ve Filistin'e destek olmak amacıyla yürüyüş düzenlendi.

İsrail'in Lübnan'ın doğusundaki Baalbek el-Hirmil ve Bekaa bölgesine Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği 704 saldırıda 282 kişinin yaşamını yitirdiği, 777 kişinin yaralandığı belirtildi.

Sudan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede toplam kolera vaka sayısının 20 bin 398'e yükseldiği belirtildi.

Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington'un batısında 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti Başbakanı Patrice Emery Trovoada'yı kabul etti.

Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vatandaşlarımız muhalefet aktörlerine güvenmiyor, muhalefetin söylemlerine prim vermiyor, onlardan kendisine hayır geleceğine asla inanmıyor." dedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe Yıldırım Operasyonu bölgesinde teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kadınlara şiddet uygulamaya kalkanlara, onların huzuruna kast edenlere rahat nefes aldırmayacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Sözleşmesi'nin kadınları yaşatan ve koruyan bir sözleşme olduğunu belirterek, "İstanbul Sözleşmesi kadınları yaşatan bir sözleşme. Kadınlar öldürülüyor. İstanbul Sözleşmesi kadınları koruyan bir sözleşme. Kadınlar tacize uğruyorlar, şiddet görüyorlar." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Fatih'te surlardan atlayarak intihar eden şüphelinin öldürdüğü Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner'in ailelerini ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu.

Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), dördüncü gününde çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Adana'yı ziyaret etti

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılında Filistin direnişine destek vermek amacıyla Atatürk Kültür Merkezi'nden (AKM) Dolmabahçe'ye yürüyüş düzenlendi.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış töreni yapıldı.

Kahramanmaraş'ta bir hastaneye pompalı tüfekle girerek sağlık çalışanlarını tehdit eden kadın gözaltına alındı.

İzmir'in Foça ilçesinde çöplükte çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

İstanbul'da iki kadını öldürdükten sonra Fatih'teki surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik toprağa verildi.

ANKARA'DAKİ GELİŞMELER

Başkent Ankara'da, metro hattının arıza yapması nedeniyle seferlerde aksama yaşandı.

Ankara'da seyir halindeki otomobilin motor kısmında çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Bilkent Senfoni Orkestrası, "Dünya Uzay Haftası" kapsamında NASA'dan Türkiye'ye gelen astrofizikçi Dr. Umut Yıldız'ın katkılarıyla "Gezegenler" konseri düzenledi.

Ankara Volkswagen Fun Club ve Ankara Türkchopper Motor Kulübü üyeleri, Özel MİA Yaşam Merkezi'nin düzenlediği "Vos-Dostlarla Yaza Veda" etkinliğinde, yaşlı ve engelli bireylerle bir araya geldi.

SPORDAN GELİŞMELER

Galatasaray Kulübünün 119. kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Atakaş Hatayspor ile Trabzonspor 1-1 berabere kaldı.

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında RAMS Başakşehir ile Bellona Kayserispor arasında oynanan karşılaşma 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Trendyol 1. Lig'in 8. haftasında konuk ettiği Adanaspor ile 0-0 berabere kalan MKE Ankaragücü'nün teknik direktörü Kenan Koçak, birçok pozisyona girdiklerini ancak bunları değerlendiremediklerini ifade etti.

Ankara'da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Eskrim Şampiyonası tamamlandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.