Dumlupınar Sosyal Tesisi yenilendi

Yenimahalle Belediyesi tarafından 2018 yılında Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde inşa edilen Dumlupınar Sosyal Tesisi ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi yenilendi.

Dumlupınar Sosyal Tesisi yenilendi
Yayınlanma:

2018 yılında Yenimahalle Belediyesi tarafından Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde inşa edilen, ancak altı yıl içinde bakımsızlıktan harap hale gelen Dumlupınar Sosyal Tesisi ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi, kapsamlı bir yenileme süreci sonrası yeniden hayata döndü.

Yenilenen Dumlupınar Sosyal Tesisi ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın katılımıyla gerçekleştirilecek coşkulu bir törenle açılışını yapacak.

tesis-6-001.jpg

"KARDEŞLİĞİN DAHA DA GÜÇLENDİRİLMESİ GEREKİYOR"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ben Afyonluyum. Kurtuluş Savaşı’nın geçtiği toprakların evladıyım. Ben tarihi, sadece tarih kitaplarından öğrenmedim. Dedelerimden, ebelerimden öğrendim. Ülkemizin hangi acıları yaşadığını, Mustafa Kemal’i onlardan dinledim. Cumhuriyeti bu ülkenin reçetesi olarak görüyorum. Bu ülkede birlik, beraberlik ve kardeşliğin daha da güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şimdi ölümüne bir özgürlük mücadelesinin verildiği bu topraklara sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu” dedi.

"KUŞ UĞRAMAZ KERVAN GEÇMEZ OLMUŞ BU TOPRAKLAR"

Yaşar, “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi Yenimahalle’de yaşayan tüm hemşerilerimizin Dumlupınar vesilesiyle ebedi liderimiz Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimize armağanıdır. Dumlupınar o kefensiz yatanların toprakları. Kuş uğramaz kervan geçmez olmuş bu topraklar. Bugün bu ayıbı temizlemek için bir adım attık. Ülkelerin kahramanlık destanları vardır. Bizler de bu şiir ve destanlarla büyüdük. Ancak Dumlupınar’a geldiğimizde bu şiir ve destanların sadece ezberde kaldığını gördük. Hâlbuki ki İstiklal marşımızda ne diyordu ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı’. Tesisi yeniden adına layık bir şekilde ayağa kaldırdık ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da zafer coşkusunu Dumlupınar’da hep beraber yaşayacağız” dedi.

tesis-5-001.jpg

TEPEDEN TIRNAĞA YENİLENDİ

Dumlupınar Sosyal Tesisi ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi, yenileme çalışmaları kapsamında kapsamlı bir onarım sürecinden geçti. Çatıdaki çürüyen kiremitler değiştirildi ve su ile ısı yalıtımı yeniden sağlandı. Su sızdırması nedeniyle zarar gören yatak odaları yeniden alçılandı ve boyandı. Nem ve rutubet sorunları yaşanan iç mekan duvarları tamir edilerek boyandı, ayrıca hasar gören kapılar da yenilendi. Çevreye ilişkin olarak pis su ve yağmur drenaj hatları yenilenirken, elektrik tesisatı onarıldı ve ısıtma sistemi aktif hale getirildi. Patlayan su boruları ve arızalı musluklar da yenileriyle değiştirildi.

tesis-4-001.jpg

Bunların yanı sıra, tesisin çevre düzenlemesi elden geçirilirken, misafirhanenin önünde bulunan park da tamamen yenilendi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.