'Dün bir, bugün iki': Saraçoğlu Mahallesi çöplerle mücadeleye erken başladı!

Ankara'nın Kızılay bölgesinde yeniden canlanan Saraçoğlu Mahallesi, kısa sürede çöplerle dolarak büyük hayal kırıklığı yarattı. Güzel manzaralarıyla gündeme gelen mahalle, kısa sürede yeşil alanlarını kaplayan atıklarla dikkat çekti.

'Dün bir, bugün iki':  Saraçoğlu Mahallesi çöplerle mücadeleye erken başladı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara’nın kalbi Kızılay’da geçtiğimiz günlerde yeniden hayat bulan Saraçoğlu Mahallesi, açıldığı ilk günlerden itibaren Başkentlilerin soluk alacakları bir alan olarak dikkat çekmişti. Ancak çok kısa bir süre içinde mahallenin yeşil alanları, çöplere teslim oldu. Bu durum, "Başkent çöp atmayı bilmiyor mu?" sorusunu akıllara getirdi.

sarac3.jpg

GÜZEL BAŞLANGIÇ, HIZLI ÇÖKÜŞ

Saraçoğlu Mahallesi, açılışının ardından Ankara’nın gözde yerlerinden biri haline gelmişti. anadolugazete.com.tr olarak kısa bir süre önce bu alanı güzel manzaralarla gündeme taşımış, yeşil alanların şehir merkezine kattığı değeri vurgulamıştık. Ne var ki, bu güzel görüntüler yerini çok geçmeden yığınla çöpe bıraktı.

ÇÖPE DÖNEN YEŞİL ALANLAR

Saraçoğlu Mahallesi’ni ziyaret edenler, çimenlerin üzerinde ve bankların etrafında yığılmış çöplerle karşılaştı. Özellikle hafta sonları yoğun ziyaretçi çeken bu alan, kısa sürede Ankara'nın çöp sorununu bir kez daha gözler önüne serdi. Plastik şişelerden poşetlere, sigara izmaritlerinden kağıt atıklara kadar her türlü çöp, yeşil alanları kaplamış durumda.

sarac4.jpg

BAŞKENTİN ÇEVRE BİLİNCİ DÜŞÜK MÜ?

Mahalle sakinleri ve ziyaretçiler, bu durum karşısında üzüntülerini dile getirirken, aynı zamanda yetkililere de çağrıda bulunuyor. "Ankara’nın merkezinde böyle güzel bir yerin bu hale gelmesine izin verilmemeli" diyen bir ziyaretçi, daha sık temizlik yapılması ve çevre bilincinin artırılması gerektiğini belirtti. Diğer yandan, bazıları da çöplerin dikkatsizce çevreye atılmasının ''utanç verici'' olduğunu ifade etti.

sarac2.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.