Ekrem İmamoğlu'ndan 'Ahmak Davası' açıklaması: "Toplumun vicdanını rahatsız ediyor"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında devam eden 'Ahmak Davası'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) encümen toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, davaya dair gelişmeleri hukukçuların takip ettiğini, ancak sürecin netleşmemiş olmasından dolayı kamuoyuna bilgi verilmesinin doğru olmadığını vurguladı.

Ekrem İmamoğlu'ndan 'Ahmak Davası' açıklaması: "Toplumun vicdanını rahatsız ediyor"
Yayınlanma:

İmamoğlu, davanın istinaf aşamasında olduğunu belirterek, bu sürecin hukuki bir konu olduğunu ve nihai kararın çıkmasının zaman aldığını söyledi. "Dönem dönem bize de akan dedikodular veya bu davanın tartışılacağı, konuşulacağı duyumları söz konusu. Bu neredeyse haziran ayından beri yoğunlaşan bir biçimde kulağımıza geliyor" diyen İmamoğlu, sürecin toplumda yarattığı rahatsızlığa dikkat çekti. Davanın ciddiyetine vurgu yapan İmamoğlu, "Toplumun vicdanını rahatsız ediyor. Böyle bir dava olmaz. İki kere iki dört. Beş yapmanın anlamı yok" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

"MANSUR YAVAŞ İLE SÜREKLİ İLETİŞİMDEYİM"

Mansur Yavaş ile olan iletişimine ilişkin bir soruya yanıt veren İmamoğlu, Ankara’ya yaptığı ziyaretlerin büyük çoğunluğunda Yavaş ile görüştüğünü belirtti. "İstanbul’dan Ankara’ya 20 gelişim varsa bunun 17-18’inde Mansur Bey’i ararım ve buluşmak için talep ederim" diyen İmamoğlu, iki başkanın sık sık bir araya geldiklerini ifade etti. Ancak bu kez program yoğunluğundan dolayı Yavaş ile görüşemediğini belirten İmamoğlu, bir sonraki ziyaretinde daha geniş bir vakit ayırmayı planladığını ekledi.

MANSUR YAVAŞ’IN DESTEK SÖZLERİNE TEŞEKKÜR

Mansur Yavaş’ın İmamoğlu'na yönelik destek açıklamaları ve adaylık tartışmalarına ilişkin sözleri hatırlatıldığında, İmamoğlu bu açıklamalara teşekkür etti. Yavaş'ın, adaylık tartışmalarını "gündem çarpıtma" olarak nitelendirmesi ve "Sonuçta Genel Merkezin vereceği karardır" sözlerine atıfta bulunan İmamoğlu, Yavaş’ın görüşlerine katıldığını belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.