Farklı bir Ankara Pilavı: Çiğdem Soğanlı Bulgur Pilavı

Ankara'nın yöresel yemekleri sofraları şenlendirmeye devam ediyor. Farklı yapılış biçimiyle dikkat çeken Çiğdem Soğanlı Bulgur Pilavı'nın tarifini sizler için araştırdık...

Farklı bir Ankara Pilavı: Çiğdem Soğanlı Bulgur Pilavı
Yayınlanma:

Ankara'nın yöresel lezzetlerini tanıtmaya devam ederken rotamızı meşhur Çiğdem Soğanlı Bulgur Pilavı'na çevirdik. İç Anadolu Bölgesi'nin ana üretim malzemelerinden doğal bulgur ile yapılan bu pilav her ana yemeğin yanına yakışacak türden bir eşlikçi olacak.

YAPIMI DİĞER PİLAVLARDAN FARKLI

İster tek başına isterse farklı yemeklerle birlikte olsun Bulgur Pilavı birçok kişi için vazgeçilmez bir lezzet olarak önemini koruyor. Günlük hayatta hemen hemen her yemeğin yanına yakışan Türk Mutfağı'nın klasik yemeklerinden Bulgur Pilavı Ankara yöresinde her zamankinden farklı bir yapılış biçimiyle karşımıza çıkıyor.

soganlipilav.jpg

Çiğdem Soğanlı Bulgur Piavı'nı diğer pilavlardan ayıran en önemli özelliği küçük soğanların pilavın içine karıştırılmadan önce ayrı bir şekilde sotelenmesidir. Ayrıca Çiğdem Soğanlı Bulgur Pilavı'na sade su yerine et suyu eklenir ve böylelikle farklı ama muazzam bir tada ulaşılır.

ÇİĞDEM SOĞANLI BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?

Çiğdem Soğanlı Bulgur Pilavı için gerekli olan malzemeler:

  • 500 gram pilavlık bulgur
  • 30 adet çiğdem soğanı
  • 3 yemek kaşığı sade yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı et suyu
  • Karabiber
  • Tuz

Çiğdem Soğanlı Bulgur Pilavı yapım aşamaları:

  • Uygun bir tencereye sade yağ konulur.
  • Çok yanmayacak şekilde ısıtılır ve bu yağa kabukları ayıklanıp soyulmuş 30 çiğdem soğanı eklenir.
  • Soğanlar yağda 5 dakika sotelendikten sonra ayrı bir tabağa alınır.
  • Tenceredeki kızgın yağa bulgur katılıp karıştırarak kavrulur.
  • Kavrulmuş bulgura kaynar olacak şekilde et suyu, domates salçası, tuz, karabiber ile tabağa alınan çiğdem soğanları eklenip bir taşım kaynatılır.
  • Daha sonra bulgurlar iyice suyunu çekmiş bir hal alıncaya kadar kuvvetli ateşte pişirilir.
  • Pilav suyunu çekince, tahta kaşıkla karıştırılarak 15 dakika kısık ateşte demlendirildikten sonra altı kapatılır.
  • Sıcak bir şekilde ayrı bir tabakta servis edilir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.