Farklı lezzet arayanlara duyurulur: Ankara Sazan Balığı Köftesi

Ankara'ya özgü bambaşka bir lezzet olan Sazan Balığı Köftesi, farklı lezzet arayanların kesinlikle tatması gereken türden bir yemek. Her gün aynı yemekleri yapmaktan sıkılan kişiler için Sazan Balığı Köftesi, sofralarda baş köşede yerini alacak.

Farklı lezzet arayanlara duyurulur: Ankara Sazan Balığı Köftesi
Yayınlanma:

Ankara, sahip olduğu farklı kültürler sayesinde damak çatlatan birçok farklı yemeğe sahip. Bunlardan bir tanesi de yine Ankara kültürüne özgü Sazan Balığı Köftesi. Günlük rutinde yapılan yemeklerden sıkılan, farklı bir tat arayan kişiler için Sazan Balığı Köftesi tam olarak doğru adres.

KÖFTENİN FARKLI HALİ: SAZAN BALIĞI KÖFTESİ

Genellikle hayatın hızlı koşturmacası içinde hızla hazırlanabilen çorba, makarna, gibi yemekler tercih edilir. Bir süre sonra aynı yemekleri tüketmek onlardan sıkılmamıza neden olabilir. Bu nedenle arada bir de olsa farklı yemekleri denemek hem damak tadımızı zenginleştirir hem de hafızamıza yeni bir tarifin yerleşmesine olanak sağlar.

SAZAN BALIĞI KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

Köfte denilince aklımıza klasik tariflerden olan kıyma ile yapılan tarzı gelir. Genel olarak çoğu kişinin kıymalı tercih ettiği köfteyi, sazan balığı ile de yapmanız mümkün. Yenildiğinde pişmanlık yaratmayan bu balık köftesi vazgeçemediğiniz bir yemek olacak.

kofte.jpg

Hem iç malzemesi ile hem de görünüşü ile ağız sulandıran Ankara'nın Sazan Balığı Köftesi tarifi şöyle:

  • Yeteri kadar olacak şekilde balıklar yüzüldükten sonra kılçıklarından ayıklanır ve makinede çekilerek kıyma haline getirilir.
  • Balık kıymasına biraz su ilave edildikten sonra, içerisine 2 su bardağı ince bulgur,1 yemek kaşığı domates salçası,4-5 diş sarımsak, 2 büyük baş soğan, 3 adet yumurta akı, 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber, 1 yemek kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı hardal, 1-2 tutam dereotu eklenerek yoğrulur.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat dinlenmeye bırakılır.
  • Dinlenmiş olan karışım avuç içiyle ovalanarak köfte şekli verilmek suretiyle ızgarada veya tavada kızartılır.
  • Pişirilen sazan balığı köfteleri tabaklara alınarak etrafına turp, turşu, maydanoz konarak servis edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.