Faruk Bilsin: Biz sadece başlangıç yaptık!

Ankara'da birincisi düzenlenen Kahramanmaraş Kültür Günleri, yoğun programların ardından sona erdi. Dernek Başkanı Faruk Bilsin, yapılan organizasyonun gelenekselleşeceğini ifade ederek bu tür programların devamının geleceğini söyledi.

Faruk Bilsin: Biz sadece başlangıç yaptık!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Kahramanmaraş Kültür Derneği tarafından Ankara'da düzenlenen Kahramanmaraş Kültür Günleri zengin konu başlıkları ve etkinliklerin yapılmasıyla son buldu. Yapılan etkinlik ile ilgili konuşan Kahramanmaraş Kültür Derneği Genel Başkanı Faruk Bilsin, Derneğin Ankara'da yaşayan bürokrat ve iş insanları tarafından 1994 yılında kurulduğunu ifade ederek, bu tür etkinliklerin yapılmasıyla hemşehrilerinin bir araya geldiğini aktardı.

anadolu-20240609-091620-0000.jpg

Bilsin, akademik çevrelerin de kendi alanları ile ilgili panel ve sohbetler yaptığını belirterek, kimi zaman da öğrenciler ile yemek organizasyonlarının yapıldığını söyledi. Dernek bünyesinde yapılan etkinlik ve çalışmaların asıl amacının dayanışma ve paylaşma olduğunu vurgulayan Bilsin, yapılan etkinliğin gelenekselleşeceğini ifade etti.

"DEPREMDE İLK GİDEN BİZİM YARDIMLARIMIZ OLDU"

Derneğin çalışmalarındaki hedefin yardımlaşma olduğunu vurgulayan Bilsin, yaşanan 6 Şubat depreminde Kahramanmaraş'a bazı kamu kurumlarından önce yardımları ulaştırdıklarını ve oradaki hemşehrilerinin dertlerine derman olduklarını söyledi.

anadolu-20240609-091715-0000.jpg

"BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK!"

Yapılan organizasyon ile ilgili konuşan Bilsin, Ankara'da ilki düzenlenen Kahramanmaraş Kültür Günleri'nin her yıl yapılacak şekilde gelenekselleşeceğini söyledi ve bugün bir başlangıç yaptıklarını ifade etti.

Bilsin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün burada Kahramanmaraş Kültür Günleri organizasyonu ile ilk başlangıcını yaptık. Kahramanmaraş Kültür Günleri projesinde Kahramanmaraşlılar olarak bir araya geliyoruz. 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerimiz oldu, siyasetçilerimiz ve akademisyenlerimiz geldi. Stand-up'çı bir hemşerimiz aynı şekilde geldi. Ses sanatçılarımız geldi ve resim sergilerimiz oldu. Hemşehrilerimiz olan üç tane ressamın resim sergisi oldu. İkinci gün yine diğer partilerden siyasetçilerimiz gelip burada konuşma yapıp kendilerini tanıttı. İlk gün Büyükşehir Belediye Başkanımız geldi hemşehrilerimizle buluştu. Biz bugün bir başlangıç yapıyoruz ve böyle her yıl geleneksel olarak hemşehrilerimiz ile bir araya gelerek çeşitli etkinliklerde birlikte olacağız."

Eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, Eski Tarım Bakanı Vahit Kirişçi ve birçok siyasetçinin katıldığı etkinlikte yazarımız Ahmet Sandal da kitaplarını imzaladı.

anadolu-20240608-100229-0000.jpg

Kahramanmaraş Kültür Derneği Genel Başkanı Faruk Bilsin, etkinliklerin kapsamının daha da artarak büyük buluşmalar planladıklarını vurguladı ve katılan tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.