Gastro Akademide Türk mutfağı haftası

Sincan Belediyesi Gastro Akademi öğrencileri Türk Mutfağı haftasında hünerlerini sergiledi.

Gastro Akademide Türk mutfağı haftası
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sincan Belediyesi Gastro Akademi öğrencileri Türk Mutfağı haftasında hünerlerini sergiledi. Bingöl yöresine ait tutmaç çorbası, Kırklareli mutfağının has yemeklerinden kuzu kapama, Ankara mantısı, Güneydoğu Anadolu Bölgesinden patlıcan söğürme, Osmanlı mutfağından yaprak sarma, İç Anadolu’nun en sevilen tatlısı höşmerim Gastro Akademi öğrencileri tarafından özenle hazırlanarak servis edildi.

Sincan Belediyesi tarafından aşçılık alanında kendini geliştirmek isteyenler için hayata geçirilen Gastro Akademi’nin ilk öğrencileri Türk mutfağının çeşitli yörelerine ait yemek ve tatlılarından örneklerle ilk sınavını başarıyla geçti. Yemekleri bizzat tadan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, öğrencilere de yemeklere de tam not verdi. Başkan Ercan “Bizim mutfağımız çok zengin, coğrafyamız çok zengin. Şef yarışmalarından etkilenerek bana gelen çok sayıda hanım kardeşimiz vardı. Ben buna kayıtsız kalamadım. Erkeklerden de talep var. O zaman Sincan’a yakışır bir şey yapalım, dedik.  Gastro Akademi’yi açtık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.