Soğuk baklava ilgi görse de klasik baklava Ankaralıların gözdesi!
Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan tatlılar, özellikle bayram sofralarından, özel davetlere kadar pek çok etkinlikte baş köşede yer alıyor. Peki, Ankaralıların en çok tercih ettiği tatlı hangisi? anadolugazete.com.tr olarak yaptığımız araştırma, Başkentlilerin tatlı alışkanlıklarını ortaya koyuyor.
ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM
Ankara’da 22 yıldır tatlı sektöründe hizmet veren baklava satıcısı Deniz Yurtseven, Başkentlilerin en çok cevizli ve fıstıklı baklavayı tercih ettiğini söyledi. Yurtseven, "Son dönemde moda olan soğuk baklava da ilgi görüyor, ancak çoğu kişi bu yeni lezzeti deneyip klasik baklavaya geri dönüyor. Ankaralıların geleneksel tatlılara olan bağlılıkları, baklava seçiminde de kendini gösteriyor." dedi.
Saray sarması, şöbiyet, baklava, şekerpare çeşitleri, irmik helvası, tulumba ve halka tatlısı gibi ürün çeşitliliğinin olduğunu kaydeden Yurtseven, “Ankaralılar her türlü tatlı yemek için buraya geliyor. İnsanlar havalar da güzel olunca dışarıya çıkıyor. Dışarıda bir şey yiyip içmek istiyor. Bizler de vatandaşa en iyi hizmeti sunarak onları memnun etmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“BAKLAVANIN OLMAZSA OLMAZI TEREYAĞIDIR”
Baklavanın en önemli ürününün tereyağı olduğunu belirten Yurtseven, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Baklavanın olmazsa olmazı tereyağıdır. Tereyağının güzel ve kaliteli olması gerekiyor. Baklavanın hamuru her undan değil, sert buğday unundan yapılması gerekiyor. Baklavanın pişimi ise tam vaktinde olmalı. Ne bir dakika geç ne de bir dakika erken çıkarmak gerekiyor. Hamur çok ince açılarak şerbetinin güzel çekmesi sağlanmalı. Şerbeti koyu olursa baklava güzel olmaz, yumuşak olursa hamur olur.”
Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği tatlıların fiyatlarına değinen Yurtseven, "Cevizli baklavanın kilosu 650 TL, Antep fıstıklı baklava 750 TL, soğuk baklava 800 TL, özel bir lezzet olan fıstık sarması ise bin 200 TL’den satışa sunuluyor." diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.