Gazi Paşa’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi basın toplantısı düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü’nde, "Gazi Paşa’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri" öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan etkinlik, Keçiören Bağlum Stadyumu’nda yapılacak.

Gazi Paşa’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi basın toplantısı düzenledi
Yayınlanma:

Toplantıya ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, dünya şampiyonu güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp katıldı.

ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan, toplantıda altyapı çalışmalarına verdikleri önemi vurguladı ve kulübün güreş altyapısında bine yakın çocuğun bulunduğunu belirtti. Arslan, yağlı güreşin yanı sıra serbest ve grekoromen güreş branşlarında da altyapıyı güçlendirmek için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ise yaptığı konuşmada, "Gazi Paşa’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri"nin sürekliliğinin önemine değindi ve bu geleneksel organizasyonun ülke genelinde güreş sporuna duyulan ilgiyi artıracağını ifade etti. Özarslan, geçmişte düzenlenen Karakucak Güreşleri'nden elde edilen tecrübelerle bu organizasyonu daha da geliştirdiklerini dile getirdi.

15 Eylül 2024 Pazar günü saat 10.00'da başlayacak olan güreşlerde, 60 başpehlivan ve 700 güreşçi mücadele edecek. Etkinlik, hem güreşseverler hem de sporcular açısından büyük bir heyecanla bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.