Gazi Üniversitesi yaraları sarıyor
Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi teknik ekibi deprem bölgesinde çalışmalarına devam ediyor.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7, ve Elbistan ilçesinde ise 7,6 büyüklüğünde meydana gelen Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Osmaniye ile Adana illerini de etkileyen deprem felaketinin ardından Gazi Üniversitesi bölgedeki yaraları sarmak adına gerçekleştirdiği çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Üniversitemizin düzenlediği Ayni Yardım Kampanyası neticesinde ilk iki günde 8 tır dolusu malzeme ihtiyaç sahiplerine doğru yola çıktı. Üniversite aynı zamanda ivedi bir şekilde bölgeye profesyonel ekipler sevk etti. Şu anda bölgede 34 kişiden oluşan cerrah ekibi, 37 kişiden oluşan sağlık ekibi, 25 kişiden oluşan AFAD ekibi ve 7 kişiden oluşan ÜniversitE Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEMAR) Teknik Ekibi görev yapıyor.
DEMAR Müdürü Prof. Dr. Abdussamet Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Çağatay Belgin, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Demirel, Öğr. Gör. Dr. Hüseyin Kalkan, Arş. Gör. Ömer Aldemir’den oluşan DEMAR ekibi Kahramanmaraş’ta çalışmalarına devam ediyor. Merkez Müdürü Prof. Dr. Abdussamet Arslan DEMAR’ın çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Kahramanmaraş’ta bugüne kadarki en şiddetli depremin yaşandığını ifade eden Prof. Dr. Arslan, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın desteği ve teşvikiyle 7 kişilik bir ekiple Kahramanmaraş’a geldiklerini ifade etti. İki gün boyunca Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulunduklarını anlatan Prof. Dr. Abdussamet Arslan, ilk olarak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD İl Müdürlüğü ile irtibata geçtiklerini söyleyerek, “Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD İl Müdürlüğünün direktifleriyle zarar gören binalarda hasar tespitleri ve bu binaların kullanılıp kullanılamayacağıyla ilgili çalışmalar yaptık. Yörük Selim Hastanesi ve Necip Fazıl Şehir Hastanesi Ek Bina’da incelemeler yaptık. Binalarda hasarlar var ama can ve mal kaybı oluşturacak şekilde hasar olmadığını gördük. Orada görev yapmak istemeyen personeli ikna ettik” dedi.
AFAD binasında da incelemeler yaptıklarını belirten Prof. Dr. Abdussamet Arslan, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün isteği doğrultusunda buradaki mühendislere hasar tespiti ile güvenli ve güvensiz bina tespitinin nasıl yapılacağıyla ilgili hızlandırılmış bir kurs vereceklerini ifade etti. Prof. Dr. Abdussamet Arslan, Emniyet Müdürlüğü gibi kamu binalarında hasar tespit çalışmaları yapacaklarını kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.