Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Kemal Erkılıç, Ankara sporunu değerlendirdi

Orhan Kemal Erkılıç, caddetv'de gündeme ilişkin soruları ve Ankara sporunu değerlendirdi.

Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Kemal Erkılıç, Ankara sporunu değerlendirdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Cadde Tv’de yayınlanan Gündem Özel programında Devrim Gürkan’ın konuğu olan anadolugazete.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Orhan Kemal Erkılıç gündemdeki soruları ve Ankara sporunu değerlendirdi.

TSYD ANKARA KUPASI NEDEN OYNANMADI?

Sözlerine ilk olarak TSYD Ankara Kupası’nda yaşanan gecikme ile başlayan Erkılıç , “TSYD Ankara Kupası, Türkiye’nin en eski geleneksel turnuvası. Taraftarın, yönetimlerin takımlarının son halini gördüğü çok önemli organizasyon. Hatta İlhan Cavcav’ın o maça göre transferler yaptığı bir turnuvaydı bu. Bu sene maalesef hem Süper Kupa hem de TSYD ‘de Ankara Kupası’nda bir aksama oldu. Süper Kupa, daha çok TFF’nin ekonomik tercihi sebebi ile ama bizimki stadyumdan kaynaklı bir sorun sebebiyle oldu.

Zeminde yaşanan sorunlar sebebiyle Ankaragücü de Gençlerbirliği de ilk maçlarını farklı statlarda oynamak durumunda kaldı. Yoğun bir çalışma vardı, çok büyük emekler verildi ama hem değişen iklim şartları hem de stadı iki takımın kullanması zemini bir hayli zorladı. İlk milli ara planı yaptık ama orada da ufak tefek sorunlar çıkınca kulüplerle birlikte ikinci milli araya karar kıldık.”dedi.

“OLİMPİYAT KÖYÜ PROJESİ YAPABİLİRDİK”

Yeni yapılacak olan 19 Mayıs Stadı’na dair de konuşan Orhan Kemal Erkılıç, Eryaman Stadı yeni ve ulaşımı metro ile kolay olsa da “Ulus” faktörünün her zaman 19 Mayıs’ı daha cazip kıldığını söyledi. 19 Mayıs’ın bir Olimpiyat Köyü’ne dönüştürülmesini savunan Erkılıç, “Stadyumun şu anki Millet Bahçesi tarafına yapılması fikrini savunmuştum. Akköprü ve AKM metro durakları arasında bir yerde uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapabilecek bir hüviyeti olabilirdi stadın.

Ayrıca Olimpiyat Köyü tarzında bir tesisleşme ile de tenisten atletizme, güreşe kadar spor yapılan o eski 19 Mayıs Stadı’nı oraya inşa edebilirdik. Şu an sadece o alanı biz futbol teslim etmiş görünüyoruz.” dedi.

BAŞKENT’TE ARTIK BİR ŞAMPİYONUMUZ VAR

Ankara’nın asırlık çınarları Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin son durumlarını da değinen Orhan Kemal Erkılıç, “Cumhuriyetin yüzüncü yılında maalesef umutlu şeyler konuşamıyoruz. Biri ligde kalacak mı, diğeri üst lige çıkacak mı diye aynı sorular etrafında dönüp duruyoruz maalesef. Ankara eskiden hem zorlu bir deplasman hem de üretimin merkeziydi. Buradan birçok futbolcu , birçok yıldız yetişti. Şimdi ondan uzağız. Üretim olmazsa artık hiçbir şey olmuyor. Bu haberde de geçerli futbolda da.”

Şampiyonsuz Başkent talihsizliğinin Ankara Büyükşehir Belediye Fomget ile yıkıldığına da değinen Erkılıç, “Cumhuriyetin yüzüncü yılında Filenin Sultanları’nın elde ettiği başarılar ortada , biz de Başkent olarak ABB Fomget ile ayrı bir gurur yaşadık. Onların başarıları da bizi çok mutlu etti. Sayelerinde şehirde Şampiyonlar Ligi konuşmaya başladık. Büyükşehir Belediye takımı güçlendirmek için önemli atılımlar yaptı, güzel bir proje hazırladı. Tabi ki ilk sene olduğu için belli bir tecrübe eksikliği göze battı ancak umutluyuz kadın futbolu konusunda…”şeklinde konuştu.

YEREL YÖNETİMLER ORTAYA BİR VİZYON KOYMALI

Yerel yönetimlerin futbola ve spora katkı vermelerinin önemine değinen Erkılıç, halı sahaların tesisleşme ile ilgisinin olmadığını bir ticaret aracı olduğunu, belediyelerin daha farklı yöntemler izlemeleri gerektiğini söyledi. Dış Sahalar’ın durumuna da değinen Genel Yayın Yönetmenimiz, “Dış Sahalar çok büyük yıldızları yetiştirdi. Orada çamur içinde birçok futbolcu kendini gösterebildi. Şimdi yeni stadyum içinde onlara da yer verileceğini öğrendim. Bu çok önemli, çünkü amatörde bir takım şu an Mamak’tan Polatlı’ya on bin liraya gidiyor. Ama bu takımları Ulus’ta maç yaptırabilirsek çok daha ekonomik bir hale geliyor bu. O yüzden amatör kulüpler için çok önemli bu nokta.”dedi.

Atatürk Orman Çiftliği’nde Spor Vadisi’nin kurulacağı müjdesini de veren Erkılıç, özellikle farklı branşlar için burasının çok önemli olacağını söyledi. Tesisleşme için bir vizyon ortaya konması gerektiğine de değinen Orhan Kemal Erkılıç, Kayseri’de yapılan kamp alanlarının benzerini Elmadağ’da da yapılabileceği; takımlarımızın yurt dışı yerine buraya gelebileceğini ancak bunun bir proje ile mümkün olduğunu dile getirdi.

ANKARA SPOR BASINININ DURUMU KİTAP KONUSU OLUR

Son olarak Ankara spor basınının durumuna da değinen Erkılıç, spor basınının eski günlerin çok uzağında olduğunu özellikle dijitalleşme konusunda İstanbul’un epey yol aldığını aktardı. Erkılıç sözlerini şu şekilde noktaladı:

İstanbul dijital medya anlamında rakipsiz görünüyor. Sponsorluklar, maaşlar derken TV’den oraya geçişleri görüyoruz. Ankara’daki spor basını kitap konusu olacak kadar derin bir süreç yaşadı. Etkisiz bir hale geldi ki bu insanların suratına da yansıdı. Sabah Ankara kurulurken spor ekibinde 6 kişiydik. Şimdi birkaç ismi kenara çekersek isim kalmadı. Yayıncı kuruluş Ankara’da büro açmayı düşünmüyor. Böyle bir ihtiyaç hissetmiyor. Rahmetli İlhan Cavcav’a dönüyoruz yine, yaptığı en ufak açıklama ile ülke spor gündemini belirleyen birinden bahsediyoruz. Şu an yok öyle biri. Faruk Koca ve Niyazi Akdaş’a haksızlık etmeyelim çok emek sarf ediyorlar ama Ankara’daki bir basın mensubunun yaptığı haber o dönem çok farklı bir etki yaratıyordu. Halkbank, Türk Telekom ile istediğimiz kadar başarılı olalım Ankaragücü ve Gençlerbirliği lokomotif olmadığı sürece basınımızda da belli seviyeleri göremiyoruz. Bu sene ligde kalacak mı kalmayacak mı, alt ligdeki çıkacak mı çıkmayacak mı, buna sıkıştık kaldık maalesef.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum