Gölbaşı Belediyesi öğrencileri bilgilendirdi

Gölbaşı Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı ve Sıfır Atık Merkezini ziyaret eden öğrencileri trafik kuralları ve sıfır atık ile ilgili konularda bilgilendirdi.

Gölbaşı Belediyesi öğrencileri bilgilendirdi
Yayınlanma:

Gölbaşı Belediyesine ait olan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nı ve Sıfır Atık Merkezini öğrenciler ziyaret etti. Öğrencilere belediye tarafından trafik kuralları ve sıfır atık hakkında bilgi verildi.

ÇOCUKLARA BİLGİ VERİLDİ

Gölbaşı Belediyesi tarafından kurulan Çocuk Trafik Eğitim Parkı, trafik kazalarının azaltılması ve bilinçli sürücü ve yayaların yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirildi. Park, çocuklara eğlenceli bir ortamda trafik kurallarını öğretmeyi hedefliyor.

Çocuk Trafik Eğitim Parkı, trafik kazalarının azaltılması ve gelecekteki bilinçli sürücü ve yayaların yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirildi. Gölbaşı İlkokulu öğrencileri, 6 bin 100 metrekarelik alana kurulu bu parkta uygulamalı trafik eğitimi aldı. Belediye personeli, öğrencilere trafik kurallarının yanı sıra ilkyardım konularında da bilgi verdi. Park, çocukların eğlenirken trafik kurallarını öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyor.

BU EĞİTİMLER YAŞAMLARI BOYUNCA ÇOCUKLARA EŞLİK EDECEK

Öğrenciler, atık ayrıştırma ve geri dönüşüm amacıyla kurulan Sıfır Atık Merkezi'ni de ziyaret etti. Merkezde, belediye çalışanlarının emeğiyle atık malzemelerden yapılan maketler sergilendi. Öğrencilere, uçak, fincan, kayık gibi malzemelerin nasıl geri dönüştürüldüğü gösterildi ve aynı zamanda iklim krizi, su kaynakları ve kuraklık konularında bilinçlendirme yapıldı. Atıkların toplandığı ve geri dönüştürüldüğü alanlar öğrencilere gezdirildi. Ayrıca, çocuklara Sıfır Atık konusunda bilgilendirici bir çizgi film gösterildi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, çocukları bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma konusunun öncelikli görevleri olduğunu dile getirdi. Onları hayata hazırlayarak, geleceğin bilinçli bireylerini yetiştirmek adına sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Şimşek, bu tesislerde çocukların aldığı eğitimlerin, yaşamları boyunca onlara rehberlik edeceğini söyledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.