Gölbaşı Belediyesi tarafından vatandaşlara verilen Hilal Kart ücretleri artırıldı

Gölbaşı Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardım projeleri kapsamında faaliyet gösteren Hilal Kartları için yapılan yatırım miktarını bin TL'den bin 500 TL'ye yükseltti.

Gölbaşı Belediyesi tarafından vatandaşlara verilen Hilal Kart ücretleri artırıldı
Yayınlanma:

Gölbaşı Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla standart yardım kolisi uygulamasından farklı olarak Hilal Kartları ile destek sağlıyor. Belediye Meclisi'nde alınan kararla birlikte, yaklaşık 2 bin Hilal Kart sahibi, bin TL'den bin 500 TL'ye yükselen ücretle Sosyal Market ve anlaşmalı yerlerden alışveriş yapabilecek.

YEREL ESNAF KAZANIYOR

Gölbaşı Belediyesi, ilçedeki esnafla iş birliği yaparak Hilal Kart sahiplerinin alışveriş yapabileceği yerel işletmeleri destekliyor. Hilal Kart sahipleri, üzerinde 'Bu iş yerinde Hilal Kart geçerlidir' ibaresi bulunan iş yerlerinden alışveriş yapabiliyor. Bu uygulama ile vatandaşlar desteklenirken, yerel esnafın da kazanç elde etmesi sağlanıyor.

TROY ÖDEME SİSTEMİ KULLANILIYOR

Hilal Kartların temel özelliği, Türkiye'nin yerli ve milli ödeme aracı olan TROY ödeme sisteminin kullanılması. Hilal Kart uygulaması, TROY sistemiyle birlikte faaliyete geçirildi ve bu ödeme sistemi Hilal Kart sahiplerine hizmet sunmaya başladı.

hilalkart.jpg

HEM VATANDAŞLAR HEM DE ESNAF DESTEKLENİYOR

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Hilal Kart'ın dayanışmanın önemli bir örneği olduğunu belirtti. Göreve geldikleri günden bu yana Gölbaşı'nda kimseyi yalnız bırakmamak için çalıştıklarını vurgulayan Şimşek, sosyal belediyecilik ve hizmet uygulamalarıyla hemşehrilerin hayatına dokunduklarını ifade etti. Hilal Kart uygulamasının, standart yardım koli anlayışından farklı olarak vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik özgür bir alışveriş imkanı sunduğunu belirten Şimşek, Hilal Kart sayesinde vatandaşları desteklerken aynı zamanda yerel esnafa da katkı sağladıklarını dile getirdi. Ayrıca, belediye meclis kararıyla Hilal Kart yardım miktarının 1000 TL'den 1500 TL'ye yükseltildiğini söyledi ve vatandaşlara bu kaynağı değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.