Gölbaşı Belediyesinden 'Akıllı Kadınlar Akıllı Şehirler Projesi'

Gölbaşı Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Cinsiyet Eşitliği Odaklı Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı'na destek sağlıyor.

Gölbaşı Belediyesinden 'Akıllı Kadınlar Akıllı Şehirler Projesi'
Yayınlanma:

Avrupa Birliği'nin mali desteği ve Kamu Araştırmaları Vakfı tarafından yönetilen 'Akıllı Kadınlar Akıllı Şehirler Projesi' çerçevesinde, Gölbaşı Belediyesi iş birliğiyle teknik liselerden mezun olmuş veya en az 2 yıl süreyle mezun olan genç kız öğrencilerin istihdamını desteklemek amacıyla bir akademi kurulacak.

KIZ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK İSTİHDAM

Gölbaşı'ndaki meslek liselerinde Bilişim Teknolojileri alanında eğitim almış veya son iki yıl içinde mezun olmuş ancak istihdamda yer almayan kız öğrencilere yönelik olarak 'akıllı şehirler' konseptine odaklanarak istihdam olanakları yaratılması hedefleniyor. Coğrafi Bilgi Sistemleri, Bilgi Güvenliği, Akıllı Ulaşım ve Akıllı Alan Yönetimi gibi konularda eğitim alacak olan bu öğrencilere yönelik bir akademi kurulması planlanıyor.

Akademide yer alacak olan kursiyerlere, tamamı kız öğrencilerden oluşan bir grup için toplamda 192 saatlik eğitim sunulacak. Eğitim alacak olan kız öğrenciler, Gölbaşı İlçesi ve Ankara genelinde Bilişim Teknolojileri alanında lise son sınıfta eğitim görmekte veya son iki yıl içinde mezun olmuş ve istihdam olanaklarından henüz yararlanmamış öğrenciler arasından seçilecek.

YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER BARSELONA GEZİSİNE KATILACAK

Proje kapsamında, Ankara genelindeki tüm Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri projede yer alacak. Her bir grup, kendi uzmanlık alanlarında Akıllı Şehir Çözümlerine odaklanarak bir proje geliştirmekle sorumlu olacak ve eğitim süresince firmalarla yapılan görüşmeler sonucunda en az 4 öğrencinin istihdam edilmesi hedeflenecek. Türkiye genelinde gerçekleştirilecek yarışmada birinci ve ikinci olan toplam 8 öğrenci, 4 günlük Barselona gezisi etkinliklerine katılacak ve Akıllı Şehir uygulamalarını sahada gözlemleme fırsatı elde edecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.