Güvenli gıda için 'sürdürülebilirlik' vurgusu

Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği Genel Başkanı Ceylan, "Gıda güvenliği için sürdürülebilir yaklaşımlara ihtiyacımız var." dedi.

Güvenli gıda için 'sürdürülebilirlik' vurgusu
Yayınlanma:

Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği Genel Başkanı Canan Ceylan, tarımsal üretim ve gıda güvenliği konularındaki güncel gelişmeleri değerlendirdi. Son dönemde iklim değişiklikleri, artan gıda fiyatları ve beslenme sorunları gibi küresel meselelerin tarım sektörünü ciddi şekilde etkilediğini belirtti.

GIDA GÜVENLİĞİNE ÖNEM

Ceylan, Türkiye'nin gıda güvenliğini sağlamak için atılması gereken adımları vurgulayarak, "Tarımsal üretimi artırmak ve gıda israfını önlemek amacıyla daha etkili ve sürdürülebilir yöntemler benimsemeliyiz" dedi. Devletin, yapılacak yatırımlar ve desteklerle çiftçilerin yanında olması gerektiğini ifade etti.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI ÇÖZÜMLER

İklim değişikliğinin tarım üzerindeki olumsuz etkilerine karşı stratejiler geliştirilmesi gerektiğine de değinen Ceylan, "Sürdürülebilir ve iklim dostu uygulamalar, gelecekte gıda güvenliğini sağlamak için kritik öneme sahip. Bu alanda kamuoyunu bilinçlendirme ve gerekli politikaları geliştirme çabalarımız sürecek" şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİLERİ DESTEKLEMEK ÖNEMLİ

Ayrıca, çiftçilerin ekonomik zorluklar yaşadığını belirten Ceylan, "Çiftçilerimizin geçimlerini sürdürebilmeleri için desteklenmeleri şart. Hükümetin, maliyetleri düşürmeye yönelik çeşitli teşvikler sunması gerekiyor" dedi. Yeni destek projelerinin gündeme gelebileceğini ve bu projelerin kısa süre içinde hayata geçirileceğini de duyurdu.

Ceylan, Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği olarak tarım ve gıda alanında atılan her adımın önem taşıdığını vurgulayarak, halk sağlığına yönelik politikaların öncelik taşıması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.