Halil Ecer: Gençler turizm sektörünün dinamiği

Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer, TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına ilişkin anadolugazete.com.tr’ye özel açıklamalar yaptı.

Halil Ecer: Gençler turizm sektörünün dinamiği
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı hız kesmeden devam ediyor. Birçok etkinlik ve sektörel bazda temasın olduğu fuar, ziyaretçilerini ağırlıyor. Sektörün en önemli yapı taşlarından ve bulunduğu ilin aslında kültür elçiliğini yapan gençleri, Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer anlattı.

ANKARA’NIN 600 BİN ÖĞRENCİLİK GÜCÜ

Halil Ecer, Ankara’nın yapısı, fuara yönelik gençlere verilen görevler ve rollerine yönelik şöyle konuştu: “TRAVELEXPO’da Ankara turizm potansiyelini arttırmak üzere Ankara ve çevre illeri de sürecin içerisine katarak bölgesel bir kalkınmanın yolu açılıyor." dedi.

Başkent Gençlik Meclisinin neler yaptığına dair açıklamalarda bulunan Ecer, "22 üniversitesi ve 600 bin öğrencisi bulunan Ankara’da gençlerin hem harçlıklarını çıkartabilecekleri hem sosyalleşebilecekleri yarı zamanlı istihdam, saatlik istihdam gibi modeller geliştiriliyor. Böylece öğrenciler hem derslerinden geri kalmayacak hem de harçlığını çıkartmak için bir saat, iki saat, üç saat çalışma imkanı bulacak." diye konuştu.

Fuar alanında Başkent Gençlik Meclisi olarak düzenlenen çalışmanın iki sahnesi olduğunu belirten Ecer, "Bu sahnelerden Ankara Sahnenin bütün sorumlusuyuz. Bizim sahnenin 32 oturumu var. 32 oturumda 160 kişi konuşuyor. Bunun yanında üniversite konserleri, kültürel, sanatsal faaliyetler olmak üzere aslında ATO Congresium’un heyecanlı alanı olarak gençler tarafından organize edilmiş bir yapısı var.” diye ifade etti.

baskentmeclisi2.jpg

“YAŞAMIN HER ALANINDA GENCİ GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Gençlerin toplum içerisinde güçlenmesine ve yaşamın her alanında rol almasına dikkati çeken Halil Ecer, şunları vurguladı:

“Burada biz Başkent Gençlik Meclisi olarak yaşamın her alanında gencin güçlendirilmesi üzerine odaklanıyoruz. Bunu yaparken gençlerin kaliteli bir yaşama erişebilmesini sağlamak için ekonomik stresini nasıl sağlarız diye kendi kurgumuzu yapıyoruz. Gençler turizm fuarında sahne alarak oturumlarda gençlerin problemlerini turizmle ilişkilendirerek dile getiriyor ve çözümler üretiyor. Öte yandan buradaki sektörlerle birlikte Başkent Gençlik Meclisi ilerleyen süreçlerde nasıl iş birlikleri geliştirebilir buna kafa yoruyor.

Gençler nitelikli bir çabanın içerisine nasıl girecekler, bu nitelikli çabada kendi potansiyellerini arttırabilmek açısından neler yapılabilir diye çaba gösteriliyor. Başkent Gençlik Meclisi gençlerin bu alanda daha fazla güçlenebilmesi için öğrenci topluluklarına bir oturum, kendi danışma kurulunda yer alan STK'larına da bir oturum verdi. Burada oluşturulan oturumlarda gençler, kalabalık kitlenin önünde hitabet etme şansı yakalamış oluyor.”

baskentmeclisi.jpg

“GENÇLER SÜRECİN İÇİNE DAHİL EDİLİYOR”

Türkiye’nin en büyük gençlik meclisi olan Başkent Gençlik Meclisi, 81 ilden gencin yer alması nedeniyle dikkat edilen bir yer olduğunu belirten Halil Ecer, sözlerini şöyle noktaladı:

“Başkent Gençlik Meclisi halihazırda üyesi 6 bin 200’ü geçerek Türkiye'nin en büyük gençlik meclisi halinde faaliyet yürütüyor. 21-22 Ekim'de Türkiye'nin bütün gençlik meclisi başkanlarını Ankara'da ağırladık. Aslında bu süreci de hazırladık biz burada. Türkiye'nin 81 ilinden insanlar var. Ankara'daki 22 üniversiteden 250’ye yakın bölümden farklı üstünlerden insanlar var burada. TRAVELEXPO süreci gelecekte sürdürülebilir adımlar atılması için gençlerin yaratıcılıklarıyla bir alan açılmakta. Organizasyon gençler tarafından oluşturuluyor. Büyükelçiliklerle, sektör yöneticileriyle, sektör liderleriyle bir araya geldiğinde gençler asıl rollerini ortaya çıkarmak için çaba içerisine giriyorlar. Bunu daha da ilerleyen noktaya taşımak için de Başkent Gençlik Meclisi buradaki sektörel dağılımın daha da üzerine katarak gençleri de sürecin içerisine dahil ediyor. Onları daha da ilerletiyor, diyebiliriz.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.