Hamamönü’nde dondurma yazın talep göreni oldu

Hamamönü sokaklarında yazın keyfi, dövme dondurmanın eşsiz lezzetiyle taçlanıyor. Hazır dondurmalardan daha az işleme tabi tutulan ve doğal malzemelerle hazırlanan dövme dondurmalar yazın en sevilen sokak lezzetlerinden biri olmaya devam ediyor.

Hamamönü’nde dondurma yazın talep göreni oldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara’nın simge mekanlarından Hamamönü, yaz sıcaklarıyla birlikte adeta bir lezzet cennetine dönüşüyor. Mısır, patates, macun ve diğer sokak lezzetlerinin yanı sıra, dondurma yaz döneminin en çok talep gören sokak lezzeti oldu. Hamamönü sokaklarında, yazın en sevilen tatlarından biri olan dondurma, her zamanki gibi bu yaz da büyük ilgi görüyor.

adsiz-tasarim-11.png

TALEPLER DÖVME DONDURMA DEDİ

Hamamönü esnafı dövme dondurmanın, hazır dondurmalardan belirgin şekilde farklı bir yere sahip olduğunu söylüyor. Dövme dondurmanın daha fazla talep gördüğünü ve hazır dondurmalara göre daha az işlem gördüğünü belirten esnaf; dövme dondurmanın, doğal malzemelerle yapılması ve el işçiliğiyle hazırlanması, ona ayrı bir kalite kazandırdığını belirtti.

adsiz-tasarim-10.png

BİR TOP DONDURMA BİR KUTU SÜTE DENK GELİYOR

Hakiki dövme dondurmanın bir topunun fiyatı 25 TL'den başlıyor. Bu fiyat, bir kutu süt fiyatına denk geliyor. Alıcılar tarafından dondurma fiyatları pahalı bulunsa da dondurma hâlâ yazın gözdesi olmaya devam ediyor. Hazır dondurmaların ise genellikle daha uygun fiyatlı olabileceğini söyleyen semte göre değişiklik gösterebileceğini paylaştı.

adsiz-tasarim-12.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.