Hazır paketli yemek çeşitlerinin restoran menülerinde yer alması bekleniyor
Türkiye'nin gıda perakende sektörünün öncü organizasyonlarından biri olan Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) etkinliğinde yer alan Yayla Bakliyat İç Anadolu Bölge Satış Müdürü Ersin Özdemir, "Türkiye açısından böyle bir altyapının olması çok önemli. Kriz ortamında böyle bir çalışma ön plana çıkıyor." dedi.
ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK
FOTOĞRAF: ALİ DEMİRASLAN
Sosyal sorumluluk projesi olarak ortaya çıkan ve ilerleyen süreçte restoran menülerine de dahil olması beklenen Yayla Bakliyat'ın hazır ambalajlı yemekleri hakkında bilgi veren İç Anadolu Bölge Satış Müdürü Ersin Özdemir, "Çocukların sağlıklı ev yemeği yemesi adına böyle bir çalışmaya imza attık. Yaşlılar, çalışan insanlar yemek yapmaya zamanı olmayabilir. Bu noktada hem pratik hem de ekonomik bir model oluşturuldu. Uygun fiyata sağlıklı ve kaliteli ürünlerimize ulaşım sağlanıyor." dedi.
Özdemir, "Yayla Bakliyat, ürünün ham maddesinin alımından işlenmesine kadar kendi kontrolünü gerçekleştiren bir firma. Bu kontrollerin tamamı hem TSE standartlarına uygun hem de ürün temizliği en son teknolojilerle gerçekleştiriyor. Ürünlerin ilaçlanma aşamasında da sadece dünya standartlarında geçerli olan ilaçlar kullanılıyor. Ürünlerimizde katkı koruyucu kullanılmıyor. Özel teknolojik ürünlerle tüketiciye hizmet sunuyoruz. Yayla ürünlerinde içerisindeki oksijenin bitirilmesiyle donduruluyor, aynı sağlıkta kullanılıyor." ifadelerini kullandı.
Yayla Bakliyat'ı diğer firmalardan ayıran en önemli özelliğin inovasyon olduğunu belirten Özdemir, "Geliştirdiğimiz hazır yemek kategorimiz var. Şu anda 98'e yakın hazır yemek var. Türk damak tadına uygun, sağlıklı ve lezzetli. Kendi içerisinde AR-GE ekibi olan tek bakliyat firmasıyız." diye konuştu.
"HAZIR YEMEKLERİMİZİ KRİZ BÖLGELERİNE ULAŞTIRDIK"
Özdemir, Ukrayna-Rusya savaşında 4 ay Ukrayna'ya, asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerde ise bölgelere hazır yemekleri ulaştırdıklarını ifade ederek, "Yine, Kızılay aracılığıyla Gazze'ye yemeklerimizi ulaştırdık. Ben bunu çok önemsiyorum, çok değerli. Türkiye açısından böyle bir altyapının olması çok önemli. Kriz ortamında böyle bir çalışma ön plana çıkıyor." dedi.
Son olarak, Özdemir, hazır yemek çeşitlerinin restoran menülerinde de yer alacağını ifade ederek, "Gerçekleştirilen bu fuarla birlikte yeni çıkan ürünlerimizi tanıtıyoruz. Hazır yemeklerimiz benzin istasyonlarında yer almaya başladı. İlerleyen süreçte restoran menülerinde de yer almayı hedefliyoruz. Restoranların bu pratikliğe ve çeşitliliğe ihtiyacı var. Çünkü aşçının çıkaracağı menü kısıtlı. Ancak bizim ürün çeşitliliğimizle menü kolaylıkla oluşuyor. Yine, zanaatkar yetişmiyor." diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.