Hizmet-İş: Mamak işçisini sefalet ücretine mahkûm etmeyeceğiz!

HİZMET-İŞ Sendikası, Mamak Belediyesi'nde çalışan işçilere uygulanan baskı, tehdit ve mobbinglerle dayatılan Yüksek Hakem Kurulu ücretine karşı mücadele başlattığını duyurdu. Hizmet-İş Sendikası, "Mamaklı emekçilere yapılan bu haksızlığı kabul etmiyoruz ve yeni bir mücadele sürecine giriyoruz. Mamak işçisini sefalet ücretine mahkûm etmeyeceğiz!" açıklamasını yaptı.

Hizmet-İş: Mamak işçisini sefalet ücretine mahkûm etmeyeceğiz!
Yayınlanma:

Toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sırasında HİZMET-İŞ Sendikası, işçilerin haklarını savunmak amacıyla müzakereleri sürdürdüklerini belirtti. "Mamak Belediyesi ile yürütülen toplu iş sözleşmesini masada bitirmek istedik, ancak süreç sonunda grev kararı almak zorunda kaldık" denilen açıklamada, belediyenin verdiği yüzde 5'lik zam ve ikramiye artışlarının yetersiz olduğu vurgulandı.

"BAŞKAN VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI"

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in seçim döneminde işçilere verdiği "Çankaya Belediyesi işçilerinin aldığı ücreti siz de alacaksınız" sözünü hatırlatan HİZMET-İŞ, işçilerin yaşadığı geçim sıkıntılarına ve reel enflasyonun maaşlara olan olumsuz etkisine dikkat çekti. Sendika, belediyeden bu şartları dikkate alarak yeni bir ücret teklifi istedi.

BASKI VE MOBBİNG İDDİALARI

Sendika, Mamak Belediyesi'nin işçiler üzerinde baskı ve tehdit uygulayarak grev oylaması sonucunu manipüle ettiğini öne sürdü. Açıklamada, "Belediye yetkilileri, işçileri fişleyerek greve 'evet' oyu verecek kişileri oylamaya katılmaktan alıkoydu, işçilerin oylarına müdahale etti ve oylamada kullanılan oyların fotoğraflarını talep etti" denildi. Ayrıca 400 işçinin grev oylamasına çeşitli bahanelerle katılmasının engellendiği iddia edildi.

"MAMAK İŞÇİSİ KAZANACAK"

HİZMET-İŞ Sendikası, grev oylamasında işçilere yapılan baskılara rağmen mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini ve bu sözleşmeyi Yüksek Hakem Kurulu'na taşımayacaklarını vurguladı. "Mamak işçisini sefalet ücretine mahkûm etmeyeceğiz. Yeni bir sözleşme yetkisi alarak işçilerimizin taleplerini karşılayacak bir anlaşmaya varacağız. Birlikte direnen Mamak işçisi mutlaka kazanacak" ifadeleriyle açıklama son buldu.

Kaynak:Haber Merkezi

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.