Şehir hastanelerindeki fahiş yiyecek ve içecek fiyatları vatandaşları zorluyor

Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde kafe ve marketlerdeki temel gıda fiyatları, hasta ve hasta yakınlarını adeta isyan ettiriyor. Hastalar ve hasta yakınları bir bardak çayın 30 TL, 500 ml suyun ise 20 TL gibi yüksek fiyatlarla satılmasına isyan ediyor.

Şehir hastanelerindeki fahiş yiyecek ve içecek fiyatları vatandaşları zorluyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Türkiye genelinde şehir hastaneleri, genellikle yerleşim alanlarının dışında kurulduğu için çevrede başka alışveriş imkânı bulunmuyor. Bu durum, hastalar ve yakınlarını hastane içerisindeki kafe ve restoranlara yönlendiriyor. Ancak, fiyatların aşırı yüksek olması, hastane hizmetlerinden yararlanan vatandaşları çaresiz bırakmış durumda.

Bir hasta yakını olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde yatmakta olan yeni doğan çocuğuna bez almak için markete gittiğini, fiyatlar karşısında şaşkına düştüğünü belirterek, şöyle konuştu:

“Çocuğuma bez almak için bir markete gitmiştim. 70’li yeni doğan çocuk bezini 749,50 TL olarak görünce şoke oldum. Aynı bezin internetteki fiyatına baktığımda 439,90 TL’ye satıldığını gördüm. İnternet fiyatından bir nebze pahalı olması kabul edilebilir ama neredeyse iki katına yakın bir farkın olmasına şaşırdım kaldım. Hiç mi denetlenmiyor? Merak ediyorum.”

bez-magaza.jpg

bez-internet.jpg

“YA SUSUZLUKTAN ÖL YA DA AL”

Hastanedeki kafe ve restoranlardaki yiyecek ve içecek gibi temel ihtiyaç malzemelerindeki fahiş fiyat da vatandaşın cebini yakıyor. Normal bir markette 500 ml küçük suyun fiyatı 3,5 ile 7 TL arasında değişirken hastane kafelerinde 20 TL, 1.5 ml suyun market fiyatı 6,5 ile 10 TL arasında olurken 30 TL gibi neredeyse 4 katı bir fiyata satılması vatandaşa adeta “Ya susuzluktan öl ya da al” dedirtiyor.

Bir diğer vatandaş ise fiyatlardan dert yanarak, şunları kaydetti:

“Altı ay önce hastaneye geldiğim bir gün bir bardak çay içecektim. Hastane içinde bulunan kafelerin bir tanesine gittim ve çay istedim. Fiyatını sorduğumda 25 TL dediler. Bir bardak çay bu kadar olur mu? Çok pahalı dediğimde ‘ister al istersen alma, fiyat bu keyfin bilir’ diye yanıt aldım. Sinirlendim almadan çıktım. İnsanları aptal yerine koyuyorlar ve şehir dışında olduğu için gidecek yerleri de yok. ‘Mecbur alacaklar’ diye düşünüyorlar.”

“BU KAFENİN ÜRÜNLERİ DENETLENMİYOR MU ACABA?"

İnternet sitesine şikâyette bulunan vatandaşlar da durumdan yakınıyor.

İnternet sitesinde şikayette bulunan bir vatandaş, Nisan 2024 tarihinde Bilkent Şehir Hastanesi’ne gittiğini, 1 bardak çaya ve bir poğaçaya 45 TL ödediğini belirterek, “Bu kafenin ürünleri denetlenmiyor mu acaba? Yoksa istedikleri fiyatı alabiliyorlar mı?” dedi.

bilkent-sehir.jpg

bilkent-2.jpg

bilkent-3.jpg

bilkent-4.jpg

Hastalar ve hasta yakınları yaşadıkları bu fiyatları fahiş bulurken yetkililerden çözüm bekliyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.