Hobi olarak başladığı işi ticarete dönüştürdü!
Ankara’nın Çubuk ilçesinde yaşayan Mirgün Ünal, 22 yıl önce evinin terasında hobi olarak başladığı sebze yetiştiriciliğini bugün geniş çaplı bir ticari işletmeye dönüştürdü. Ünal, 21 dönümlük arazisinde ürettiği organik meyve ve sebze fidelerini Türkiye’nin dört bir yanına pazarlıyor.
2002 yılında çocuklarına sağlıklı sebzeler yetiştirme amacıyla evinin terasında başladığı bu hobi, kısa sürede ticari bir girişime dönüştü. İlk olarak 2005 yılında elde ettiği tohum ve fideleri pazarlamaya başlayan Mirgün Ünal, 2010 yılında daha geniş çaplı üretim yapabilmek için tarım arazisi satın almaya karar verdi.
2017 yılında Tarım ve Orman Bakanlığından organik üretim onayı alan Ünal, oğlu Mirzat Ünal ile birlikte 4 dönümü kapalı olmak üzere toplam 21 dönümlük arazisinde organik fide ve sebze yetiştiriciliği yapıyor.
"TARIMIN İNSANI TATMİN EDEN YÖNLERİ VAR"
İHA muhabirine konuşan Mirgün Ünal, tarım yapmanın maddi kazançtan çok manevi tatmin sağladığını belirterek, “Evimin terasında domates yetiştiriyordum. Allah nasip etti, burada bir yer aldım ve fide üretmeye başladım. Daha sonra bir yer daha aldık ve Türkiye’nin organik sertifikalı ilk fidecisi olma hakkını elde ettik. Tarım çok para kazandıran bir şey değil fakat insanı çok tatmin eden yönleri var. Büyük bir keyifle yapıyoruz” dedi.
"KENDİMİZ TOHUM ALIP KENDİMİZ ÜRÜN ALIYORUZ"
Oğlu Ziraat Mühendisi Mirzat Ünal ise çiftliklerinde 40'tan fazla ürün çeşidi olduğunu belirterek, “Burada 40 çeşidin üzerinde ürün var. Hepsinden kendimiz tohum alıp kendimiz ürün alıyoruz. Üretimi Şubat’ın 7’si ile 15’i arasında başlıyor ve Haziran’ın 15’ine kadar satış yapıyoruz. Sulaması ve organik gübrelemesi mevcut” diye konuştu.
Baba-oğul Ünal’ların bir sonraki hedefi, organik kurutulmuş sebze ve turşu üretmek. Organik tarımda kazandıkları deneyim ve başarılarla, yeni ürünlerle de Türkiye pazarında yer almak istiyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.