İzmir 1-2 Caddeleri Kentsel Tasarım Projesi esnafı toza boğdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılay'da yürütülen "İzmir 1-2 Caddeleri Kentsel Tasarım Projesi", hızla devam ediyor. Projenin uzun vadeli faydalarına rağmen, esnaf ve bölgeden geçenler günlük yaşamlarını olumsuz etkileyen toz ve gürültüden şikâyetçi.

İzmir 1-2 Caddeleri Kentsel Tasarım Projesi esnafı toza boğdu!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Fen İşleri Daire Başkanlığı, Kızılay Mahallesi’ne bağlı İzmir 1-2 Caddeleri’ni kapsayan Kentsel Tasarım Projesi’ni Nisan 2024’te uygulamaya koymuştu. Proje, Ankara’nın kalbi sayılan bu bölgenin daha estetik ve canlı bir yapıya kavuşmasını hedefliyordu. Proje tamamlandığında süs havuzları, oturma grupları, masalar, bisiklet park elemanları, büfeler, heykeller, sahne ve amfi gibi oturma alanlarıyla caddenin hem Ankaralılar hem de ziyaretçiler için cazibe merkezi haline geleceği belirtilmişti.

izmircad.jpg

İNŞAAT TOZU VE GÜRÜLTÜ YAŞANAN SORUNLAR ARASINDA

Proje kapsamında çalışmalar hızla devam ederken, İzmir 1-2 Caddeleri’nden geçen yayalar ve bölgedeki esnaf, inşaat çalışmalarından kaynaklanan toz ve gürültü nedeniyle ciddi zorluklar yaşıyor. Özellikle esnaflar, dükkanlarının önünde biriken toz yığınlarından dolayı hem müşteri kaybı yaşadıklarını hem de sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldıklarını dile getiriyor.

izmircad3.jpg

PROJEDEN MEMNUNUZ AMA..

Cadde üzerinde hizmet veren esnaflar, projeden memnuniyet duyduklarını ancak çalışmalarda yaşanan aksaklıkların günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Toz ve inşaat gürültüsünden etkilenen esnaf, ABB’den çözüm talep ediyor. “Dükkanlarımızı temiz tutmak neredeyse imkansız hâle geldi” diyen bir esnaf, belediyenin çalışmalar sırasında daha hassas ve önleyici tedbirler almasını istiyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.