Kadın girişimcilerin sesi: ''Destek yoksa algı da boş''

Ankara Altınpark EXPO Center Fuar Alanı’nda düzenlenen ELITFEST Moda Festivali'ne ablası ile birlikte katılan Şule Örekli, yaşadığı yerdeki zorluklara ve kadın girişimcilerin karşılaştığı engellere dikkat çekti. Örekli, Bu durumun genel bir algı olduğunu, ancak gerçekte kadınlar arasında dayanışmanın olmadığını vurguluyor.

Kadın girişimcilerin sesi: ''Destek yoksa algı da boş''
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Eğitim hayatından sonra yaşadığı zorlukları anadolugazete.com.tr’ye anlatan 26 yaşındaki tarih öğretmeni Şule Örekli, Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) atanamayınca ablasıyla birlikte kendi tasarladığı ürünleri dikerek ayakta kalmaya çalışıyor. Sosyal medyada kadınlara destek varmış gibi algılanan durumun gerçekte kadın girişimcilere destek olamadığını ifaden genç mezun, ablasının diktiği ürünleri sergiledikleri fuara katıldıklarını ancak kendi bulundukları bölgede ürünlerini tanıtmak için bir şanslarının olmadığını belirtti.

arasumerhaber.jpg

“GERÇEKTE KADINLAR ARASINDA DAYANIŞMA NEREDEYSE HİÇ YOK”

Kayseri Develi’de ablasının işlettiği Aysu Butik’te ütü yaparak ablasına destek çıkmaya çalışan yeni mezun Şule Örekli, Yerel yönetimin destek eksikliğine ek olarak, kadın girişimcilerin sosyal medyada dahi destek bulamadığını dile getirerek şu sözleri sarfetti: “Kadına destek durumu genel bir algıdan ibaret. Gerçekte kadınlar arasında dayanışma nerdeyse hiç yok. Kadın kadını maalesef anlamıyor ve ötekileştiriyor.

“DAYANIŞMA EKSİKLİĞİNE IŞIK TUTMALI”

Şule Örekli, bazı kadın girişimcilerin maruz kaldığı zorlukları yaşadıkları yerdeki kooperatiflere başvurduklarında da hissettiklerini belirterek, kadınlara destek sağlayan yerlerin oluşturulsa bile, kullanım haklarının verilmediğini ifade etti. Bunun yanında, devlet ve belediye kurumlarından da yeterli destek alamadıklarını söylüyor.
Kendi emekleriyle dikilen ürünleri sergileyen kadın girişimcilerin sadece emeklerinin görülmemesinden değil, aynı zamanda yaşadıkları yerdeki zorlu şartlar nedeniyle de mücadele etmeleri gerektiğine dikkat çeken Örekli, “Kadın girişimcilere yönelik destek ve fırsat eşitliği konusunda toplumun bilinçlenmesi gerektiğini, çocuklara yönelik eğitimde de her alanda desteklenmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu hikayem sadece kadın girişimciler olarak yaşadığımız zorluklara değil, aynı zamanda kadınlar arasındaki dayanışma eksikliğine de ışık tutmalı.” ifadelerini kullandı.

Aysu Butik’te her tarza ve bütçeye uygun kıyafetler bulunduğunu, kıyafetlerin kaliteli kumaşlar kullanılarak özenle dikildiğini belirten Örekli, "Ürünlerimizde kadınlara yönelik çeşit çeşit modeller yer alıyor. Elbiseden pantolona, etekten bluza kadar her türlü kıyafeti bulabilirsiniz. Kıyafetlerimiz uygun fiyata satılıyor. Bu nedenle her kadının bütçesine uygun bir kıyafet bulacağını düşünüyorum. Bize www.aytubutik.com web sitemizden de ulaşabilirler.” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.