Kamuda personel servisi kalkıyor: Ankara servis işletmecileri zam talebiyle gündemde

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, servis araç işletmecilerinin ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduklarını belirterek, yaklaşan zam taleplerini gündeme getirdi.

Kamuda personel servisi kalkıyor: Ankara servis işletmecileri zam talebiyle gündemde
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadele kapsamında kamuda tasarruf paketini duyurmuştu. Tasarruf paketinde kamu personelinin kullandığı zorunlu olmayan servis araçlarının da iptal edileceği, bunun yerine personele ulaşım kartı verileceği belirtilmişti.

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, tüm giderlerin yüzde 100’ün üzerinde arttığını, kamuda personel servis hizmetinin kaldırılmasıyla işlerde azalmanın yaşanacağını ve bu nedenle yüzde 50 oranında tarife zammı talep edeceklerini belirtti.

"YÜZDE 50 ORANINDA TARİFE ZAMMI İSTEYECEĞİZ"

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk konu ile ilgili anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Tüm giderlerimiz yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdi. Ağustos’un 20’sinde üst birliğimiz olan ANKESOB’tan yüzde 50 oranında tarife zammı isteyeceğiz. Kamuda tasarruf paketleri kapsamında devletimiz bu tutumunu devam ettirirse bu zam oranı da bizi kurtarmayacak ve zam oranımız değişecek." ifadelerini kullandı.

b2691cc6-ef8c-40de-a764-6fdcbd06cae2.jpg

Servis işletmecilerinin kamu ağırlıklı çalıştığını vurgulayan Aktürk, "Bir tane kamudan servis bir tane de okul servisi yapıyoruz. Ankara’da 7 bin 329 adet servis aracının 6 bin tanesi bu şekilde çalışıyor. Servislerimizin biriyle giderlerimizi karşılıyoruz, diğeriyle geçinmeye çalışıyoruz. Kamudaki servis araçlarımız iptal olursa sadece öğrenci servisi yapacağız. Araçların belli bir gideri var. Geçen sene ilkokul çağındaki çocuklar için en yakın mesafemiz bin 800 lira idi. Koltuk sayımız 18, 18 öğrenci taşıyan bir araç 35 bin liraya yakın para alıyordu. Biz 35 bin lira ile aracın bakımını, personel giderini karşılayıp, akaryakıt alıp hayatımızı idame ettirmek gibi bir imkânımız yok. Bir aracın da birden fazla okul servisi yapma gibi bir durumu yoktur.” dedi.

"MÜŞTERİ KAYBI YAŞIYORUZ"

Her zam döneminde mutlaka öğrenci kaybı yaşadıklarını belirten Aktürk, "Müşteri kaybı yaşıyoruz. Bu dönem zammı artırınca taşıyacak öğrenci de bulamayız. Velilerin ekonomik durumu da ortadadır. Şu andaki hesaplamamızda yüzde 50 zam görünüyor ancak politikaya göre bu oran değişebilir.” diye konuştu.

"HÜKÜMETİN BU POLİTİKALARI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRMESİNİ TALEP EDİYORUZ"

Aktürk, “Araç sayısında azalmaya da gidemeyiz çünkü öğrenci sayısına yetişemeyiz. Tüm bu nedenlerden dolayı bizler de tarife değişimine gideceğiz. Bu politikada umuyoruz ki yumuşatmaya gidilir. Esnafı düşünerek, Ankara halkını düşünerek, öğrenci velilerini düşünerek hükümetin bu politikaları tekrar gözden geçirmesini talep ediyoruz.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.