Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu: Yalnız bırakmayız

anadolugazete.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Orhan Kemal Erkılıç’ı makamında ağırlayan Yenimahalle Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu hem ilçeyi değerlendirdi hem de sadece kış mevsiminde değil 12 ay boyunca ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını söyledi.

Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu: Yalnız bırakmayız
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara Yenimahalle’de 2023 yılı Eylül ayında göreve başlayan Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, anadolugazete.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Orhan Kemal Erkılıç ile muhabir Sümer Taşkıran’ı konuk etti.

İlk kez Ankara’da görev alan Yenimahalle Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, çalışmalarını ve Yenimahalle’yi şöyle anlattı:

1-001.jpg

MAHALLE BULUŞMALARI SORUN ÇÖZÜYOR…

“Mahalle ziyaretleri, mahalle gezileri aslında kanunumuzda ‘Kaymakamlar köylerin her yıl en az yarısını teftiş eder, denetler’ şeklinde yer alıyordu. 1990 yılında mesleğe başladığımızda bu kanun yürürlükteydi. 33 yıldır başta köyler olmak üzere ilçe merkezinde, mahallelerde, kahvehanelerde mahallenin en geniş kahvelerinde toplantılar yaparak halkla buluşmaya dikkat ettim. 2.5 ay kadar önce burada göreve başladım. Muhtarlarımıza; ‘sizin temin edeceğiniz herhangi bir salonda ne kadar çok insanımızı, esnafımızı, vatandaşımızı davet edebilirseniz onlarla buluşmak istiyorum’ diye istekte bulundum. Sağ olsun muhtarlarımızın çok emeği, katkısı var. Özellikle yapı gereği site yöneticilerinin, apartman yöneticilerinin, civardaki esnafların, katıldığı bir toplantı ortamı oluşturduk. Bundan son derece memnunum. Üstelik çokta faydalı oluyor. İlçe Emniyet Müdürümüzü, Milli Eğitim Müdürümüzü özellikle yanımda götürüyorum. Vatandaşlarımız birebir bize hitap etmekten çok mutlu. Biz doğrudan vatandaşlarımızdan büyük-küçük, bizi ilgilendiren-ilgilendirmeyen, sorunları duymaktan çok memnunuz. Çoğu yerde birçok vatandaşımız, ‘Devletimiz bizi dinledi ya Allah razı olsun’ diye teşekkür ediyor. Bazı vatandaşlarımızın, ‘Acaba Kaymakam gerçekten geliyor mu, Emniyet Müdürü de yanında bizi dinliyor mu’ diye sadece o maksatla geldiğini de gözlemliyorum. Aldığımız sorunları Valilik, belediye ya da ilgili kuruma iletiyoruz. Kurulan sistem sayesinde de dile getirilen sorunlar, ilgili kuruma ne zaman gönderildi, ne cevap alındı, nasıl sonuçlandı diye takip edip muhtarlık aracılığıyla gerekli dönüşü yapıyoruz. Bazen de asayiş ve güvenlik konularında aldığımız bilgileri Emniyet Müdürlüğümüz ile paylaşıyoruz. Zaman zaman çözüm bekleyen konulara hızlı çözüm üretilmiş oluyor.”

DEVLET 12 AY BOYUNCA YANLARINDA…

“Temel prensibimiz aç ve açıkta kimse kalmayacak. Devletimizin, Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin talimatları doğrultusunda çalışıyoruz. Sokakta yaşayan insanlarımızla ilgili Ankara Valiliğimizin bir çalışması var ve biz ona entegreyiz. İlçemizde sokakta yaşayan bir kişi vardı o da bir merkeze yerleştirildi. Bunun dışında ilçemizde kömür kullanımı hemen hemen yok; dolayısıyla o yönde bir talep yok ancak ısınmayla ilgili problem olan insanlara maddi yardımda bulunuyoruz. Bu örnek kış şartlarına özgü değil; biz 12 ay ve her gün vatandaşlarımızın yardım taleplerini alıp karşılamaya gayret ediyoruz. Onları yalnız bırakmayız.”

YENİMAHALLE SANAYİ VE EĞİTİM KONUSUNDA ŞANSLI…

Özellikle Ostim ve İvedik Organize Sanayileri başta olmak üzere ilçede 15 bine yakın esnafımızın, işvereninizin olduğunu biliyoruz. Ankara Türkiye’nin Başkenti, Ostim de ‘sanayinin başkenti’ diye ifade ediliyor. Hatta oradaki arkadaşlarımın bana ifadesi şöyle, Ankara’daki büyük organize sanayilerinin, coğrafi anlamda geniş organize sanayilerinin neredeyse tamamı Ostim’den giden işverenlerden, sanayicilerden oluşuyor. Bizim burada hem Ostim hem de İvedik ile çok iyi ilişkilerimiz var. Sosyal sorumluluk konularında da aktifler. Özellikle ülkemizi yasa boğan 6 Şubat depremleri döneminde Ostim Organize Sanayi Bölgesinin, Valiliğimizin ve Kaymakamlığımız aracıyla çok ciddi katkıları olmuş, olmaya da devam ediyor.

ANKARA’NIN ÖNEMLİ ÜNİVERSİTELERİ YENİMAHALLE’DE…

Bunun dışında üniversitelerle ilgili yine Ostim’in bir üniversitesi var tamamı ilçemizde olan. Ayrıca 5 ayrı üniversitesinin de rektörlük ya da yerleşkesinin belli bölümleri bulunuyor. Yenimahalle sınırlarında Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Bilim Üniversitesi’nin bazı bölümlerinin yerleşkesi var. 117 bin öğrenciden oluşan ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan çocuklarımız var; 11 bin 350 kadar öğretmenimiz bulunuyor. 55-60 marka ama adet olarak 225 özel okulumuz var burada. Bütün bunlarla ilgili de hem üniversitelerimizi hem milli eğitime bağlı okullarımızı ve kurumlarımızı sıklıkla ziyaret ediyoruz. Sadece akademik anlamda başarı değil onun ötesinde sosyal, kültürel, sportif anlamda da çocuklarımızın ilerlemesini gelişmesini önemsiyoruz. Bu anlamda arkadaşlarımız çok çeşitli projeler yapıyor, üretiyorlar. Bunlara destek olmaya çalışıyoruz. Elimizden gelen desteği vermenin ötesinde yol gösterici olarak katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu okullarımızın özel ya da devlet okulları ayrımı da yapmaksızın her türlü maddi, manevi destekte bulunuyoruz bulunmaya da devam edeceğiz.”

YENİMAHALLE KAYMAKAMLIĞI YENİ BİNAYA TAŞINACAK…

“Yenimahalle İvedik Caddesi’nde yapımı süren yeni Kaymakamlık binasına yakın zamanda taşınacağız. Yeni binada içinde bulunduğumuz yapıdan Kaymakamlık, Yazı İşleri, Tüketici Hakem Heyeti, Mal Müdürlüğü, bunun haricinde dışarıda bulunan Nüfus Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfını da taşıyacağız. Daha geniş bir binamız olacak. Bunun dışındaki kurumlarımızın zaten ya kendi binaları var ya da yeterli hizmet alanları bulunuyor. Ayrıca Emniyet Müdürlüğümüzün müdüriyeti o binaya gelmiş olacak. Mevcut şu anda Ostim bölgesinde sadece Ostim Polis Merkezi hizmet verecek. Vatandaşlarımıza daha etkili bir hizmet sunabilmeyi ve birkaç ay içerisinde oraya taşınmayı ümit ediyoruz.”

CUMHURİYETE KARŞI GÖREVİMİZ VAR…

Cumhuriyet’in ve Ankara’nın Başkent oluşunun 100. Yılını sadece sözle değil, özle de anlamak lazım. Cumhuriyeti anlamak önemli. Çocuklarımızın, insanlarımızın tarihi iyi bilmesi gerek. 400’e yakın çalışmayla bu özel günleri kutladık ve bu gururu yaşamaya devam ediyoruz. Biz Cumhuriyet’i en iyi yaşamanın ve yaşatmanın yolununun herkesin yaptığı görevi, yaptığı işi en iyi şekilde yapması olarak görüyoruz. Cumhuriyet’e en yakışan insan tipi, modeldir diye düşünüyorum. Bu anlamda bize bağlı kurumlarımızın daha etkili ve verimli çalışması, bize bağlı olmayan ama iş birliği içerisinde olduğumuz yerel yönetimlerin adli makamlarla senkronizasyon içerisinde hizmetleri yürütebilmesini önemsiyoruz.”

2-002.jpg

MEDYANIN GÖREVİ VE TEŞEKKÜR…

“Mahalle ziyaretlerimiz gibi birebir ziyaretler belki en iyi tanıtım, en iyi anlatım yolu. Ancak 705 bin nüfuslu bir ilçede herkese birebir ulaşmanın mümkün olmadığını da biliyorum. Bunun için teknolojik imkânları iyi kullanmak gerekiyor. Ayrıca burada önemli bir görev üstlenen gazetecilere de görev düşüyor. Bu anlamda ziyaretiniz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.