Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok Atatürk'ün Ankara'ya gelişi için ilk Genel Kurmay Karargâhını ziyaret etti

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yıl dönümü dolayısıyla ilçedeki ilk Genel Kurmay Karargâhı olan tarihi Meteoroloji Genel Müdürlüğü binasını seymenlerle birlikte ziyaret etti.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok  Atatürk'ün Ankara'ya gelişi için ilk Genel Kurmay Karargâhını ziyaret etti
Yayınlanma:

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yıl dönümü nedeniyle tarihi Meteoroloji Genel Müdürlüğü binasına ziyarette bulundu.

ŞEHİTLER İÇİN ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun tarafından karşılanan Başkan Altınok ve seymenler, Milli Mücadele Dönemi'nde Atatürk tarafından kullanılan ve şu anda Atatürk Evi olarak müzeye dönüştürülen odayı gezdiler.

1-1-2.jpg

Başkan Turgut Altınok, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yıl dönümü ziyareti sırasında, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinden gelen şehit haberleri üzerine planladıkları etkinlikleri iptal ettiklerini açıkladı. Altınok, Türkiye Cumhuriyeti'nin şehitlerin kanlarıyla kurulan kutsal topraklar üzerine dayandığını belirterek, şehitlerin önemine vurgu yaptı. Pençe-Kilit Operasyon bölgesindeki kahramanların şehadet haberine atıfta bulunarak, şehitleri rahmet ve minnetle andığını söyledi. Başkan Altınok, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele'den günümüze kadar bu toprakları vatan yapmak için canlarını veren tüm şehitlere Yüce Allah'tan rahmet diledi.

1-11-1.jpg

KEÇİÖREN MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİ

Başkan Turgut Altınok, Keçiören'in Milli Mücadele'deki önemine vurgu yaparak, Kurtuluş Savaşı'nın milletin cesareti ve imanının zaferi olduğunu belirtti. Atatürk'ün Ankara'ya geldiğinde ilk olarak Keçiören'e geldiğini ifade eden Altınok, tarihi Meteoroloji Genel Müdürlüğü binasının ilk Genelkurmay Karargâhı olduğunu söyledi. Bu binanın Atatürk'ün kullandığı makamın ve odasının bulunduğu yer olduğunu açıklayan Altınok, Keçiören'in Milli Mücadele'nin merkezi olduğunu, bu durumdan gurur ve onur duyduklarını ifade etti. Başkan Altınok, Atatürk'ün Keçiören'de önemli hatıraları olduğunu belirtti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.