Keçiören Belediyesi, Mama üretim tesisi açılışını yaptı: 100 sokak hayvanı barınacak

Keçiören Belediyesi, sokak hayvanlarının gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde mama üretim tesisini hizmete açtı. Tesis, 25 dönümlük bir doğal yaşam alanı ve barınakla birlikte sokak hayvanlarının beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacak.

Keçiören Belediyesi, Mama üretim tesisi açılışını yaptı: 100 sokak hayvanı barınacak
Yayınlanma:

Tesisin açılışında konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, hem hayvan haklarına saygı göstermek hem de sokak hayvanlarının gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bu tesisi inşa ettiklerini belirtti. Özarslan, “Sokak hayvanlarımızın mama ihtiyaçlarını karşılamak ve hemşerilerimizin hayvanlarla daha huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamak için bu projeyi hayata geçirdik. Böylelikle söz verdiğimiz 60 projenin 1'ini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Aynı alan içerisinde yer alan barınak ve doğal yaşam alanıyla ilgili de bilgi veren Özarslan, sokak hayvanlarının saldırganlaşmasını engellemeye yönelik bir proje yürüttüklerini belirterek, “Barınağımızda yaz ve kış aylarında toplam 100 sokak hayvanını barındıracağız. Bu proje, hem hayvanlarımızın rehabilite edilmesini sağlayacak hem de toplumumuzun sokak hayvanlarıyla güven içinde yaşamasını kolaylaştıracak” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.