Keçiören Belediyesi Yörük Türkmen Festivali'nde

Keçiören Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3’üncü Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'ne stant açtı.

Keçiören Belediyesi Yörük Türkmen Festivali'nde
Yayınlanma:

Keçiören Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 3’üncü Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'ne stant açarak katıldı. Stantta kurulan kıl çadır, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekerken, ikram edilen tuluk ayranı da büyük beğeni topladı. Ayrıca, Seymen ekibinin sergilediği gösteri izleyicilerden tam not aldı.

img-4309.jpeg

3’üncü Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'nde açtıkları standın büyük ilgi gördüğünü belirten Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, “Belediyemizin standı, özellikle kıl çadırlarıyla ziyaretçilerin ilgisini çekti. Keçiören Belediyesi, Türk kültürünün zengin mirasını tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak adına festivalde aktif bir rol oynayarak Keçiören'i en iyi şekilde temsil etti. Kültürel bağlarımızı güçlendiren bu tür etkinliklere katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

img-4252.jpeg

Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen misafirler, Yörük kültürünü yansıtan renkli kıyafetleriyle göç sergiledi. Davul ve zurna eşliğinde develer ve atlar üzerinde gerçekleştirilen bu göç, yol boyunca büyük ilgi topladı. Festivale, Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan'ı temsilen Belediye Başkan Yardımcıları Atila Zorlu ve Serkan Bedirhanoğlu katıldı.

img-4249.jpeg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.