Keçiören Belediyesinin moloz kararına AK Partili Ünal'dan itiraz geldi!

Keçiören Belediye Meclisinde geçen ay alınan kararla ilçe genelindeki molozların taşınmasını Belediye yerine vatandaşların kendileri yapacak. Bu kararın ardından harekete geçen AK Parti Ankara Büyükşehir ve Keçiören Belediye Meclis Üyesi Fatih Ünal, temmuz ayında görüşülmek üzere bir önerge verip kararın yeniden ücretsiz hale getirilerek Belediye tarafından yapılmasını talep etti.

Keçiören Belediyesinin moloz kararına AK Partili Ünal'dan itiraz geldi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

Keçiören Belediye Meclisinin haziran ayı toplantısında alınan "moloz" kararı gündemdeki yerini koruyor. Geçmiş dönemlerde alınan karar gereği ilçedeki molozların Belediye tarafından ücretsiz alınıp hafriyat alanlarına götürülmesi uygulaması, yeni dönemde "Müteahhitler ve çevre ilçelerdeki vatandaşlar tarafından suistimal edildiği" gerekçesiyle iptal edilmişti.

Karara tepki gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Fatih Ünal, Keçiören Belediye Meclisinde görüşülmek üzere yeni bir önerge sundu. Ünal, önergesinde "Hemşehrilerimizden gelen yoğun şikâyet üzerine AK Parti Grubu olarak molozların tekrar ücretsiz alınması ile ilgili önergemizi Keçiören Belediye Meclisine sunduk. CHP'li üyelerin çoğunlukta olduğu meclisin önergemiz hakkındaki kararını bekleyip göreceğiz." dedi.

"SUİSTİMAL EDENLERE CEZA VERİLSİN"

Önergesinde moloz yığınlarının sokaklarda uzun süre kaldığına dikkati çeken Av. Fatih Ünal, şunları ifade etti:

"Vatandaşlarımız için ücretsiz olan evlerden çıkan molozların alım işleminin eski kararda olduğu üzere yeniden ücretsiz hale getirilmesi, bu güzel uygulamanın müteahhitler ve çevre ilçelerdeki vatandaşlar tarafından suistimal edilmemesi için Belediye yönetimince olaya vaziyet edilmesi ve bu konuyu istismar edenler hakkında gerekli cezai işlemlerin uygulanması hakkındaki önergemizi AK Parti Grubu olarak Meclis Başkanlığına sunuyoruz."

molozlar.jpg

MOLOZLAR SOKAKTA KALIYOR

Keçiören'e bağlı Esertepe Mahallesi'nde de moloz yığınlarının günlerce sokakta beklediği, çevreye kötü görüntü oluşturduğu görülüyor. Birçok mahallede yaşanan bu manzaraya karşı Keçiören Belediye Meclisinin kararından vazgeçip geçmeyeceği merak ediliyor. Molozlarını taşımakta maddi ve ulaşım zorluğu çeken vatandaşlar da kararın gözden geçirilmesi gerektiğini savunuyor. Keçiören Belediye Meclisi geçtiğimiz ayki görüşmelerde molozların vatandaşlar tarafından taşınmasına karar vermişti.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.