Keçiören'de 2. Uluslararası Türk Kültürü Sempozyumu gerçekleştirildi

Keçiören Belediyesi'nin ev sahipliğinde 2. Uluslararası Türk Kültürü Sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyum, Türk dili ve kültürü üzerine yoğunlaşan verimli tartışmalara ev sahipliği yaptı.

Keçiören'de 2. Uluslararası Türk Kültürü Sempozyumu gerçekleştirildi
Yayınlanma:

Etkinliğe Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan da katıldı. Başkan Özarslan, etkinlikle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun'a ve sempozyumda yer alan "Türk Aksakalları" olarak adlandırılan saygın akademisyenlere, Prof. Dr. Umay Günay, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Prof. Dr. Reşat Genç ve Prof. Dr. Fikret Türkmen'e teşekkür etti. Özarslan, "Asırlarca Türk coğrafyasında hüküm süren dilimize ve tarihimize yapılacak her katkının arkasında olacağız" ifadelerini kullandı.

Sempozyum, Türk kültürünün zenginliğini ve Türk dilinin önemini vurgularken, bilim insanları ve kültür meraklıları arasında güçlü bir etkileşim ortamı sağladı. Keçiören Belediyesi, Türk kültürüne olan bağlılığını ve bu alandaki çalışmalara destek verme kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.