Keçiören’de Kırşehirliler Gecesi büyük coşkuyla geçti

Kırşehirli Dernekler Federasyonu ve Keçiören Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Kırşehirliler Gecesi büyük ilgi gördü. Çok sayıda Kırşehirli ve Ankaralının katıldığı programa protokolün yoğun ilgisi de dikkat çekti.

Keçiören’de Kırşehirliler Gecesi büyük coşkuyla geçti
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: MUHAMMED AYBER

Kırşehirli Dernekler Federasyonu ve Keçiören Belediyesinin Kalaba Kent Meydanı’nda düzenlediği Kırşehirliler Gecesi yoğun ilgi gördü. Kırşehir Abdallar Topluluğu ve sanatçı İsmail Altunsaray'ın sahne aldığı programa; AK Parti Ankara Milletvekilleri Osman Gökçek, Kurtcan Çelebi, Balâ Belediye Başkanı Ahmet Buran, Eski Kırıkkale Belediye Başkanı Hayati Karayol, MHP MYK Üyesi Özgür Bayraktar, MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal, 13. Dönem Cumhurbaşkanı Aday Adayı Yakup Türkal, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, federasyona bağlı derneklerin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı.

whatsapp-image-2023-10-06-at-20-50-23.jpeg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, “Geçtiğimiz ay 18-22 Eylül tarihleri arasında tüm Türkiye’de Ahilik Haftasını kutladık. Ahiliğin merkezi Kırşehir’dir. Ahi Evran Veli Hazretleri de Kırşehir’de mefhumdur. Bununla beraber merhum Neşet Ertaş’ında ölüm yıl dönümüydü. Bu vesileyle Sayın Başkanımız Turgut Altınok her zaman olduğu gibi Kırşehirlilere kapısını açan, bağrını açan bir başkanımızdır. Kendisi ‘Burada bir Kırşehir Gecesi yapalım’ dedi. Bizde ‘Bizim için bir şereftir’ dedik ve birlikte bu programı şu anda icra ediyoruz” ifadeleri kullandı.

"ANKARA'DA AÇILAN BU ŞEMSİYENİN ADI KIRŞEHİRLİ DERNEKLER FEDERASYONU’DUR"

Gökçınar, “Kırşehirli Dernekler Federasyonu 20. yılını kutluyor. Altı dernekle başlayan çalışmalarımız, bugün 63 derneğe ulaştı. Gelişen dünyada dernekçilik anlayışını biraz daha kurumsallaştırmak ve geliştirmek için sadece cenazelerimizde ve düğünlerimizde haberdar olmak değil tek bir ses, tek bir nefes olmak kültürümüzü örf adet ve geleneklerimizi bizden sonraki kuşaklara da intikal ettirebilmek için iş birliği yapmak durumundayız. Bunun için bir şemsiye açmak zorundayız. Ankara da açılan bu şemsiyenin adı Kırşehirli Dernekler Federasyonu’dur." dedi.

whatsapp-image-2023-10-06-at-20-50-21.jpeg

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Şimdi bu Neşet Emmi olmasaydı ne olurdu? Kemal Sunal ile Neşet Ertaş. Neşet Ertaş Allah mekanını cennet eylesin.” dedi. Altınok konuşmasının devamında, “Kim ki Türk ordusuna dil uzatıyorsa vatan hainidir. Kim Türk ordusuna hakaret ediyor, zanda bulunuyorsa iftira atıyorsa Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşamamalı. Defolun gidin!” ifadelerini kullandı.

"YAVAŞ YAVAŞ OLMAYACAK HİZMETLER HIZLI OLACAK HIZLI"

Altınok, “Balâ, Kırşehir, kır toprak, boz toprak, aynı toprak. Kırşehir’imizin birçok köyünde bu fakir, aciz, hizmetkar Altınok’un hizmeti vardır. Rabbim nasip ederse hizmetlere devam edeceğiz. Eserlere devam edeceğiz. Yavaş yavaş olmayacak, hizmetler hızlı olacak hızlı. Ne yavaş? Ankara başkent. Soyadı Yavaş ama hizmetler yavaşladı.” şeklinde konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekilleri Osman Gökçek, Kurtcan Çelebi ve MHP MYK Üyesi Özgür Bayraktar’ın selamlama konuşmalarının ardından Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a hediye takdiminde bulundu.

whatsapp-image-2023-10-06-at-20-50-19.jpeg

whatsapp-image-2023-10-06-at-21-48-22.jpeg

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.