Keçiören'de temizlik ekibi okula alınmadı: Sınıfların görüntüsü paylaşıldı

Ankara'da okullardaki temizlik sorunuyla başlayan tartışma devam ediyor. Keçiören ilçesinde temizlik için Barış Manço Ortaokulu'na giden belediye ekipleri okula alınmadı. Okuldaki sınıfların kirli görüntüsü sosyal medyada paylaşıldı.

Keçiören'de temizlik ekibi okula alınmadı: Sınıfların görüntüsü paylaşıldı
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Temiz Okul Sağlıklı Gelecek' projesi kapsamında Başkentte 48 okul temizlendi. Ankara'da bazı okullar ise belediye ekiplerinin okula alınmaması nedeniyle temizlenemedi.

Keçiören ilçesindeki Barış Manço Ortaokulu'nda görevli bir öğretmenin başvurusu üzerine Keçiören Belediyesi ekipleri okula gitti. Temizlik yapmak için okula girmek isteyen ekipler okula alınmadı.

Belediye ekiplerinin alınmadığı okuldaki sınıfların son hali sosyal medyada paylaşıldı. Sınıflarda yerlerin çöple dolu ve kirli olduğu görüldü.

MİLLİ EĞİTİMDEN TALİMAT İDDİASI

Eğitim Sen Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Melek Aşır, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden okullara "Okulları kapalı tutun" talimatı gittiğini iddia etti. Aşır, "Barış Manço Ortaokulu Müdürü de bu talimat üzerine belediye ekiplerini okula almamış. Çünkü okul müdürleri soruşturmalarla tehdit ediliyorlar. Okulları açanlar hakkında soruşturma açılacağı ifade edildi" iddiasında bulundu.

MANSUR YAVAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, okulların temizlik talebinden vazgeçmesi ve belediye ekiplerinin okula alınmamasına tepki gösterdi. Yavaş, "Temizlik isteyen okul 271 tane oldu ama 113 tanesi vazgeçti. Herhalde kendileri temizleyecek. Başka bir yorum yapmak istemiyorum. Hiçbir okul müdürü o çocukların kirli bir okula gelmesini istemez. Bize yaptırmadıklarına göre şu an okulda temizlik yapıyor olmaları gerekiyor. Milli Eğitim kendisi temizleyebiliyorsa temizlesin bizde görevimizin başına dönelim. Buradaki engellemeler bizi hayrete düşürüyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.