Kıbrıs Barış Harekâtı Parkı, Ersin Tatar’ın katılımıyla açıldı

Keçiören Belediyesi tarafından inşa edilen ve “Kıbrıs Barış Harekâtı” ismini taşıyan parkın açılışı KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katılımıyla açıldı.

Kıbrıs Barış Harekâtı Parkı, Ersin Tatar’ın katılımıyla açıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Keçiören Belediyesi tarafından Sancaktepe Mahallesi'nde inşa edilen “Kıbrıs Barış Harekâtı” Parkının açılışı, Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

KIBRIS TÜRK HALKININ MÜCADELESİNİN 50. YILINI KUTLUYORUZ

Açılış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın, Türk halkı için taşıdığı tarihi ve sembolik önemi vurgulayarak, "Bugün burada Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin 50. yılını kutluyoruz. Bu özel gün, şanlı tarihimize ışık tutan bir sembol olarak nesiller boyu yaşatılacaktır." dedi. Özarslan ayrıca, harekatın öncülerinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Dr. Fazıl Küçük ve mücadelede hayatını kaybeden şehitleri rahmetle andı.

Başkan Özarslan, Kıbrıs davasının mihenk taşlarından olan dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş ve Necmettin Erbakan'ı da anarak, "Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi, bu büyük liderlerin iradesi ve kahraman Mehmetçiklerimizin kararlılığı sayesinde başarıya ulaşmıştır." ifadelerini kullandı. Özarslan, "Ayşe tatile çıksın" parolasının simgelediği Türk milletinin kararlılığının bugün de devam ettiğini ifade etti.

Özarslan, Kıbrıs Türk halkının mücadelesinin gelecek nesillere aktarılacağına dair temennilerini sunarak "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" sloganı ile konuşmasını bitirdi.

GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

Törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, parkın gelecek nesillere destansı mücadeleyi hatırlatması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Konuşmasında, 1974’te Kıbrıs Barış Harekatı'nın kıt imkanlarla gerçekleştirilmesinin önemine değinen Mansur Yavaş, "O günlerde imkansızlıklara rağmen büyük bir başarıya imza atıldı. Şimdi çok daha iyi imkanlara ve güçlü silahlı kuvvetlere sahibiz, ancak o dönemde çıkartma gemisi dahi olmayan Türkiye'yi küçümsüyorlardı," ifadelerini kullandı. Kıbrıs davasının öncülerinden Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’ı saygıyla anan Yavaş, onların emekleri sayesinde Kıbrıs Türk halkının bugün daha rahat bir hayat sürdüğünü belirtti.

Yavaş, konuşmasını Türkiye Cumhuriyeti'nin dileği doğrultusunda, ilerleyen dönemlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tam bağımsız bir şekilde dünyaca tanınan bir ülke olmasını ümit ettiğini belirterek tamamladı. Törene katılan Kıbrıs gazileri, belediye başkanları ve tüm misafirlere sevgi ve saygılarını sunan Yavaş, konuşmasını "Hoş geldiniz, Sayın Cumhurbaşkanı" sözleriyle noktaladı.

www-anadolugazete-com-tr-20241008-182630-0000.jpg

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, park açılışında duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tatar, Anavatan Türkiye’nin gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekâtı’nın Kıbrıslı Türkler için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, Türkiye ile ilişkilerin güçlenmesinin her iki taraf için de hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, parka verilen anlamlı ismin, Türk gençlerinin Kıbrıs davasını daha iyi tanımaları açısından önemli olduğunu da ifade etti.

1.jpg

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla gerçekleşen törene vatandaşlar da ilgi gösterdi. Parkın açıldığı alana Türk Bayrakları ve KKTC Bayrakları da asıldı.

2.jpg

Kıbrıs Barış Harekâtı'nın anısını yaşatmak amacıyla yapılan park, açılışın ardından hizmete sunuldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.