Kış aylarının vazgeçilmezi: Ihlamur

Kış aylarının vazgeçilmezi olan ıhlamur tüketicinin cebini yakmasına rağmen sağlık için tercih edilmeye devam ediliyor.

Kış aylarının vazgeçilmezi: Ihlamur
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kış aylarının vazgeçilmezi olan ıhlamur tüketicinin cebini yakmasına rağmen sağlık için tercih edilmeye devam ediliyor. Kış aylarında daha çok aranan ve grip gibi salgın hastalıklarda yıllar boyunca insanların kaynatıp hasta olan kişilere içirilen ıhlamur, pandemi dönemi sonrası vatandaşlar tarafından daha da tercih edilmeye başlandı. Geçen sene Ihlamur çiçeğinin kilogram fiyatı 500 TL iken bu yıl 600 TL'ye kadar yükseldi.

Ihlamur içmenin sadece hastalık zamanı değil hastalıktan öncede bağışıklık sistemini geliştirmek için önemli olduğunun belirten aktar Metin Karaca, "Ben Rize’de 40-45 yıllık aktarıcılık yapıyorum. İhlamur çiçeği ve ıhlamur yaprağı olmak üzere 2 şekilde satıyoruz. Pandemi döneminden çıktık. Hepimiz güzel ağzımızı burnumuzu kapatıp korunuyorduk. Fakat şimdi biraz gevşedik maskeleri çıkarınca gripler artmaya başladı. Son günlerde popüler bir bitki diyebiliriz ıhlamur. Ihlamur içmek için hasta olmanıza gerek yok. Ihlamur içtiğiniz anda devamlı sizi korur yani gribe karşı bağışıklığınız artar. Yalnız ıhlamurun az bilinen bir özelliği de var benim çok sevdiğim sinir sistemlerine çok iyi gelir. Zaten grip olan hasta olan biraz da sinirden olur dolayısıyla ıhlamur içmek ikisini bir arada götürmek açısından çok iyi olur" şeklinde konuştu.

Ihlamura farklı bitkiler eklenerek içebileceğini söyleyen Karaca, Barış Manço'nun 'Nane Limon Kabuğu' şarkısını örnek vererek "Ihlamur şimdi bitkiler popülerleştikçe akademisyenler de daha çok araştırmaya başladı. Şimdi ıhlamura biraz tarçın atarsanız bu balgamı sökebilir bir avuç ıhlamuru 2 litre suya atarak yapabiliriz. Bir tane havlıcan var bunu da atarsanız kış aylarında sizi daha mukavemetli içerden dirençli tutabilir. Bir tane zencefil atarsanız antibiyotik özelliği görülebilir. Bir tane zerdeçal atarsanız ciğerleri grip hastalıkları en çok ciğerleri rahatsız ettiği için akciğerlere faydalı olabilir. İçerisine ada çayı atarsanız boğazınıza iyi gelebilir ayrıca kuş burnu katarsanız C vitamini artabilir. Ayrıca içerine olmadıysa papatya atarsanız içerinizde bulunan zehri atabilir. Barş Manço'nun 'Nane Limon Kabuğu' şarkısında geçtiği gibi içilebilir" ifadelerini kullandı. İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.