Kızılırmak Havzası Kültür ve Sanat Gecesi düzenlendi

Kızılırmak Havzası Kültür ve Sanat Gecesi’nde konuşan MESVAK Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Konaklı, "Kızılırmak’ın kardeşi Yeşilırmak’da dahil ettiğimizde nehirlerin geçtiği 12 ilimiz bu konulara daha duyarlı olmalı ve gerekli önlemleri almalıdır” dedi.

Kızılırmak Havzası Kültür ve Sanat Gecesi  düzenlendi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER:ESRA SARI

Müteşebbis Gelişim Vakfı (MESVAK) tarafından ‘Kızılırmak Havzası Kültür ve Sanat Gecesi’ düzenlendi.

whatsapp-image-2023-10-27-at-11-55-42.jpeg

Hamamönü Kabakçı Konağında düzenlenen etkinliğe; MESVAK Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Konaklı, Eski AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Eski Malatya Belediye Başkanı ve 22. Dönem Milletvekili ve Mesvak Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Av. Cemal Akın, MESVAK Mütevelli Heyet Başkanı tarihçi Kazım Ceylan, Uluslararası Su Elçileri Federasyon Genel Başkanı Özgür Aydıncak, İç Anadolu Birliği Genel Başkanı İsmet Taş, Türk Halk Müziği Sanatçısı Nursel Keleş, Ankara Tarihçisi Hasan Çekiç ve MESVAK Yönetim Kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

whatsapp-image-2023-10-27-at-11-55-46.jpeg

"KIRIKKALE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan, MESVAK Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Konaklı, Müteşebbis Gelişim Vakfı’nın 1999 yılında Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinden bir hayırseverin Vakfın kuruluşu için 10 dönüm arazi bağışladığını anımsatarak, “Kırıkkale bizim için çok önemli. Bu yüzden kader bizi Kızılırmak’a çekti. Karakeçili ilçemiz bizim için çok önemli. Vakfın senedinde de Kırıkkale ve Karakeçili ilçesine hizmet ve özellikle gençlerin eğitimine destek yazılıdır.” dedi.

whatsapp-image-2023-10-27-at-11-55-49.jpeg

Konaklı, vakıf olarak Karakeçili de büyükbaş besi başlattıklarını ve üniversiteli ihtiyaçlı gençlere burs verdiklerini de belirtti.

whatsapp-image-2023-10-27-at-11-55-47-1.jpeg

“KADER BİZİ KIZILIRMAK’A ÇEKTİ”

Kızılırmak gecesinde; kıt kaynaklarımız su, hava, toprak ve iklim gibi çevre konularına dikkat çekmek için bundan sonra temalı programlarının devam edeceğini dile getiren Konaklı, “Kızılırmak’ın kardeşi Yeşilırmak’da dahil ettiğimizde nehirlerin geçtiği 12 ilimiz bu konulara daha duyarlı olmalı ve gerekli önlemleri almalıdır” dedi.

whatsapp-image-2023-10-27-at-12-03-42.jpeg

Gecede konuşan Özgür Aydıncak ise Uluslararası Su Elçileri Federasyonuna bağlı 8 derneğin olduğunu söyledi.

Sadece Türkiye'de değil dünyanın da birçok bölgesinde çevre sorunlarının yaşandığını belirten Aydıncak, "Durum uzaktan görüldüğü gibi değil." dedi.

Su, hava, toprak ve iklim gibi çevre konularının ele alındığı gecede Aydıncak davetlilere su tasarrufunun nasıl yapılacağı konusunda da önemli bilgiler verdi.

Aydıncak'ın konuşmasının ardından Kızılırmaklı Ayhan Aslan, söylediği Kızılırmak türküleriyle geceye renk kattı.

whatsapp-image-2023-10-27-at-11-55-48.jpeg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.