Kurban pazarında beklenen satış gelmedi, çadırlar toplanıyor!

Kurban Bayramı'na 1 gün kala, Ankara'daki kurban pazarlarında beklenen yoğunluk olmayınca satıcılar çadırlarını erkenden toplayıp geri döndü.

Kurban pazarında beklenen satış gelmedi, çadırlar toplanıyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, Ankara'da bulunan kurban pazarlarında yoğunluk artmaya başladı. Alıcıların "daha ucuza alırım" düşüncesi ile kurban alımını son güne bırakması bu yoğunluğun yaşanmasında etkili oluyor.

ÇADIRLARI TOPLAMAYA BAŞLADILAR

Ankara'da Kurban Bayramı'nın heyecanı bu yıl beklendiği gibi olmadı. Satıcının fiyatı düşürmesine rağmen alıcılar, fiyatların yüksekliğinden şikayet etti. Esnaf da hayvan fiyatlarının düşük kaldığını ifade ederek pazardan erken çekildi. Bayrama 1 gün kalmışken Tokat'tan gelen esnaf bugün çadırlarını toplamaya başladığını aktardı.

Ekonomik nedenler hem alıcı hem de satıcı için bu bayramda ağızların tadını kaçırdı. Hayvan bakımında maliyetlerin aşırı artışı satıcıların mallarını "yüksek" fiyattan satmasına neden oldu. Bu fiyatların ancak maliyetleri karşıladığını belirten satıcılar, kar etmek için fiyatı biraz daha yükseltmek gerektiğini ifade etti. Alıcılar ise bugün fiyatların düşmesine rağmen hala yüksek olduğunu belirterek indirim beklediğini ifade etti.

anadolu-20240615-102934-0000.jpg

"BİR DAHA ANKARA'YA MAL GETİRMEM"

Bayrama iki gün kala çadırları toplamaya başladıklarını ifade eden Zafer Elhan, bu yıl bekledikleri satışı yapamadıklarını ifade etti.

Elhan, satışları maliyetine kadar çektikleri halde alıcının daha fazla indirim istemesine anlam veremedikleri aktararak, bundan sonra Ankara pazarlarına kurban getirmeyeceğini söyledi.

anadolu-20240615-102953-0000.jpg

"YILLAR ÖNCE SATMAYI BIRAKTIM"

Pazardan kurban almaya gelen Ahmet Kuru, diğer alıcılara göre konuya daha farklı yaklaşarak maliyetlerden kaynaklı fiyatları yüksek tutmasının normal olduğunu aktardı.

"Ben yıllarca yaptım bu işi ama artık bu işten para kazanılmaz deyp bıraktım" diyen Ahmet Kuru, çocuklarını da yetiştirdiğini yaşlarına göre hayvanlar ile ilgili bilgi sahibi olduklarını ifade etti.

anadolu-20240615-103019-0000.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.