"Kütüphane ve mezar" tartışmasında sıcak gelişme: AK Parti’li Fatih Ünal ABB Meclisi’nde gündeme getirdi, Bekir Ödemiş açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığınca çalışmaları devam eden “Zafer Meydanı Yeniden Düzenleme ve Öğrenci Merkezi” projesi hakkında AK Parti Keçiören Belediye Meclis Üyesi Fatih Ünal, Mansur Yavaş’a seslenerek kolon uyarısı yapmıştı. Bunun üzerine Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, konuya açıklık getirdi.

"Kütüphane ve mezar" tartışmasında sıcak gelişme: AK Parti’li Fatih Ünal ABB Meclisi’nde gündeme getirdi, Bekir Ödemiş açıkladı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi kentteki yenileme çalışmalarını sürdürürken Başkan Mansur Yavaş, “Öğrencilere nefes olacak, Kızılay’a da canlılık katacak projenin son aşamasına geldik. Zafer Meydanı yenileme çalışmaları ve Öğrenci Merkezinin yapıldığı 5 bin 440 metrekare alanda; sesli kütüphane, sergi ve dinlenme alanları, kentsel teras gibi sosyal alanlar bulunacak.” ifadeleriyle “Zafer Meydanı Yeniden Düzenleme ve Öğrenci Merkezi” projesini duyurmuştu.

kolon.jpg

“MEZAR OLABİLİR”

Çalışmaları devam eden bina, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Haziran Ayı Meclis Toplantısı ilk oturumunda AK Parti Keçiören Belediye Meclis Üyesi Fatih Ünal tarafından, “Öğrenci kütüphanesi projesi, bu haliyle öğrencilere nefes değil mezar olabilir.” ifadeleriyle yeniden gündeme geldi.
Ünal, proje ile ilgili soru önergesinde ise “Bu süreçte kolon ve kirişlerin sağlamlığı noktasında belediye herhangi bir rapor düzenledi mi? Sağlamlık testleri yapıldı mı? Kolonlardan karot örnekleri alınıp basınç testleri yapılmış mıdır? Bu binayla ilgili belediyenin yapılmasını planladığı iş var mıdır?” ifadelerine yer verdi.

kolon2.jpg

“CİDDİ BİR GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYORUZ”

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Burada gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ciddi bir güçlendirme yapıyoruz. Bu binayı yıkmak istemedik çünkü her Ankaralının burada bir anısı vardır. Kimliği olan, kente ait önemli bir binadır. Bu yüzden yıkmadan güçlendirme çalışmalarıyla tekrardan kente kazandıracağız.” dedi.

kolon4.jpg

Ödemiş, binanın önceki süreçlerde çok kötü kullanıldığını vurgulayarak, “Bu bina eskiden kartpostallarda yer alırdı. Bizim hedefimiz de burayı eski güzelliğine kavuşturmak, Ankaralıların hizmetine açmaktır.” diye konuştu.

kolon3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.