MAK, Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanabilme şartını açıkladı

Mehmet Ali Kulat (MAK) Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, katıldığı bir televizyon programında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılı olabilmesinin şartını açıkladı.

MAK, Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanabilme şartını açıkladı
Yayınlanma:

MAK Yönetim Kurulu Başkanı Kulat, son belediye seçimlerinde Mansur Yavaş’ın oylarını artırdığına değinerek 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabileceğini, aday olursa gerekli şartları yerine getirdiğinde büyük şansı olduğunu söyledi.

mak-kulat.jpg

“MANSUR YAVAŞ FAKTÖRÜ VAR”

Kulat, Yavaş’ın 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile karşılaştırıldığında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde daha fazla şansı olduğunu söyleyen Kulat “Ekrem İmamoğlu’nun oyu 300 bin düşmüş, Mansur Beyin yaklaşık 200 bin civarında oy artışı var. AK Partililerin de sandığa gitmemesinin de etkisiyle yüzde 60’ın üzerine çıkmış. Dolayısıyla burada bir Mansur Yavaş faktörü var.” ifadelerini kullandı.

“YAVAŞ’IN, ADAY OLACAĞI KANAATİNDEYİM”

Mansur Yavaş’ın da son dönemlerde aday olmayacağı yönünde bir açıklamasının bulunmadığını anımsatan Kulat, “Hatta adaylık gündeme geldiğinde ‘aday olabilirim’ gibi ifade kullandı. Ama bütün bunların haricinde özel bir şey söyleyeyim. Mansur Bey CHP’den aday olur mu ya da başka bir partiden aday olur mu ya da partiler üstü bir aday olur bilmiyorum. Ben Mansur Bey’in aday olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Mansur Yavaş’ın hangi partiden aday olacağı yönünde belirsizlik olduğunu ifade eden Kulat, “Mansur Bey CHP’nin adayı olur mu, ya da CHP’nin adayı mı olmalıdır, eğer CHP’nin adayı olmazsa ne olura baktığımızda ben Mansur Yavaş’ın şansını artıracak olan faktörün CHP ötesinde Türkiye’yi kucaklayan bir adaylık ortaya koymasının kendisinin lehine olacağı kanaatindeyim.” diye konuştu.

‘TÜRKİYE ADAYI’ VURGUSU

Mansur Yavaş’ın son seçimlerde sağ kesimden de oy alabilmeyi başarabilmiş bir siyasetçi olduğunu vurgulayan Kulat, Başkan Yavaş’ın şartları yerine getirirse cumhurbaşkanlık yarışını kazanabileceğini söyledi. MAK Yönetim Kurulu Başkanı Kulat, “Bir Türkiye adayı gibi bir platform olsa, öyle bir fotoğraf ortaya koyabilse, çünkü sayın Mansur Yavaş sağ dan da güçlü oy alabilme becerisi gösterebilen, dolayısıyla uzun süre Türkiye’yi yöneten AK Parti tabanında oy alma becerisi olan, Türkiye’nin 70’e 30 sağ-sol sosyal gerçekliğinde sağdan da ciddi oy alabilen, bir özellik taşıyor. Dolaysıyla Türkiye’nin farklı kesimlerinin oyunu alabilen bir özelliği var. Bu özelliğini o tarihlere kadar sürdürürse, bir denklem oluşturabilirse, farklı kesimlerden de oy alam becerisini daha ileriye taşıyabilirse ben Mansur Yavaş’ın ciddi bir şansa sahip olduğu kanaatindeyim.” dedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.