Mamak Belediyesinden Hizmet-İş açıklaması

Mamak Belediyesi, Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi müzakereleri hakkında önemli bir açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, çalışanların emeklerinin karşılığını adil bir şekilde almalarının her zaman öncelikli bir ilke olarak benimsendiği vurgulandı.

Mamak Belediyesinden Hizmet-İş açıklaması
Yayınlanma:

Mamak Belediyesi, 3 Eylül 2024 tarihinde sendika ile yapılan görüşmelerde, mevcut ekonomik koşulları da göz önüne alarak işçi maaşlarına yüzde 50’nin üzerinde zam teklifi sunduğunu duyurdu. Bu teklifin yanı sıra işçilerin ikramiyelerinde de ciddi bir iyileştirme yapıldı. İkramiye gün sayısının 14 günden 52 güne çıkarıldığı, ayrıca sosyal yardımlar ve izinlerle ilgili de önemli düzenlemeler yapıldığı belirtildi.

"İŞÇİMİZİN ENFLASYON BASKISI ALTINDA EZİLMEMESİNİ AMAÇLADIK"

Belediye, çalışanların enflasyon baskısı altında ezilmemesi için tüm şartlarını zorladığını ifade etti. Belediyenin bu süreçte şeffaf ve uzlaşmacı bir tutum sergilediği, maaşların düzenli ve aksatılmadan ödenmesinin her zaman öncelik olduğu vurgulandı. Ayrıca, ilerleyen dönemlerde işçilerin çalışma koşullarını daha da iyileştirmek adına söz verdikleri gibi gerekli adımların atılacağı kaydedildi.

"SENDİKANIN SİYASİ AMAÇ GÜTMESİ ÜZÜNTÜ VERİCİ"

Mamak Belediyesi, sendikanın yapılan teklifleri göz ardı ederek, siyasi amaçlar güttüğünü belirtti. Açıklamada, sendikanın işçinin hakkını ve hukukunu gözetmeden açıklamalar yaptığını görmekten üzüntü duyulduğu ifade edildi. Başkan Veli Gündüz Şahin’in de her fırsatta dile getirdiği gibi, “Emekçinin hakkı her şeyden önemlidir” vurgusu yeniden yapıldı.

"KARŞILIKLI ANLAYIŞ VE SAYGI ESAS ALINMALI"

Belediye, toplu iş sözleşmesi sürecinde karşılıklı anlayış ve saygının esas alınması gerektiğine dikkat çekti. Hem çalışanların taleplerine duyarlı olduklarını hem de belediyenin mali imkânlarının gözetilmesinin önemini belirtti.

ANKARA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.