Mamak metrosunun ihale süreci yeniden başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in metro ağını genişletme amacı doğrultusunda önemli bir adım attı. Dikimevi–Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi için ihale sürecini yeniden başlattı. Ocak ayında düzenlenen ihalenin iptal edilmesinin ardından projede güncellemeler yapılarak yeni ihale ilanı yayımlandı. Tekliflerin 17 Eylül 2024 tarihinde açılması planlanıyor.

Mamak metrosunun ihale süreci yeniden başlıyor!
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Yüksek rakamlar nedeniyle iptal ettiğimiz Mamak Metrosu’ndaki (Dikimevi-Natoyolu Metro Hattı) süreç yeniden başladı. 17 Eylül’de değerlendirmeye alınacak olan ihalemizde, sözleşmenin aralık ayında imzalanmasını hedefliyoruz.” dedi.

İHALE GENEL İLANI YAYINLANDI

15 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilen ihalenin firmalardan gelen tekliflerin yaklaşık maliyeti aşmasından dolayı iptal edilmesinin ardından, ihale çalışmalarında güncellemeler yapıldı. Projenin genel ilanı 10 Haziran 2024 tarihinde uluslararası ihale platformunda yayımlandı. Teknik dokümanlar ise 19 Temmuz 2024 tarihinde ECEPP platformuna yüklendi.

Güncellenen ihale süreci, katılımın artması ve daha rekabetçi teklifler elde edilmesini hedefliyor. Bu kapsamda, yaklaşık maliyet güncellendi, katılım şartları yeniden belirlendi ve sözleşme para birimi Türk Lirası olarak değiştirildi.

metrosu2.jpg

SÖZLEŞME ARALIKTA İMZALANACAK

Yeni ihale süreci, iptal edilen ihaleden farklı olarak tek aşamalı olarak yapılacak. İhale ilanının ardından isteklilere yaklaşık 2 aylık hazırlık süresi verilecek. Son teklif verme tarihi 17 Eylül 2024 olarak belirlenmiş olup, ihale sürecinin yaklaşık 3 ay içinde tamamlanması ve aralık ayında sözleşmenin imzalanması plânlanıyor.

YENİ HATTIN DETAYLARI

Dikimevi – Natoyolu hattı, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile Dikimevi arasında çalışan ANKARAY hattına entegre edilecek. Hat, 7,4 kilometre uzunluğunda olup, Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu olmak üzere toplam 8 istasyon içerecek.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.