Mansur Yavaş: Turizmin her türlüsünü Ankara'ya getireceğiz

ABB Başkanı Mansur Yavaş, TRAVELEXPO Ankara Fuarı'nda yaptığı konuşmada "Ankara’da turizm olmaz diyenlere inat turizmin her türlüsünü Ankara’ya getireceğiz." dedi.

Mansur Yavaş: Turizmin her türlüsünü Ankara'ya getireceğiz
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

FOTOĞRAFLAR: SAMET EKER

TRAVELEXPO Ankara Fuarı, turizm sektöründeki yenilikleri ve fırsatları bir araya getiren önemli bir etkinlik olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TRAVELEXPO Fuarı'nda turizm ve seyahat standlarını ziyaret etti.

mansuryavas3.jpg

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen TRAVELEXPO 6. Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, fuarda yer alan standları tek tek gezdi. Başkan Yavaş, fuar kapsamında sunulan turizm ve seyahat olanaklarını yakından inceledi.

Başkan Yavaş, fuar alanında yer alan stantları gezerek, Ankara'nın turizm acentelerinin ve diğer turizmle ilgili kuruluşların sunduğu hizmetler turizm potansiyeli ve kentteki turistik değerler konusunda bilgi alışverişi yapıldı.

mansuryavas1.jpg

"ANKARA’DA TURİZM OLMAZ DİYENLERE İNAT..."

TRAVELEXPO Ankara Fuarı’nda yer alan Başkent Gençlik Meclisi sahnesinde dans gösterisini izledikten sonra sahneye çıkarak konuşma yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Gördüğünüz gibi bugün burada turizm ile ilgili gayet güzel bir çalışma var. Ankara’da turizm olmaz diyenlere inat, turizmin her türlüsü için Ankara uygun ve Ankara’ya her türlü turist de gelir. Termal sağlık turizminden sağlık turizmine kadar her türlü turizm anlaşması yapılıyor. İnşallah bunu daha da geliştirip Ankara’mızı Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Başkentimizi, dünyanın gelişmiş başkentleri ile yarışır hale getirmek hepimizin görevidir. Hepinize hoşgeldiniz diyor ve gençlerimizi tebrik ediyorum diyorum.” ifadelerini kullandı.

YAVAŞ ANKARA'DAKİ ÇALIŞMALARI ÖZETLEDİ

Başkent Gençlik Meclisi sahnesi sormasında 100. Yıl salonunda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı yaptığı konuşmada Ankara'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkararak turizm merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, bu kapsamda yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi:

* Ulus'ta tarihi ve kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesi için kapsamlı bir restorasyon çalışması başlattık. Eski Meclis binası, Gençlik Parkı, Hacı Bayram Veli Camii, Ankara Kalesi ve diğer tarihi eserler yenilenerek turizme kazandırıldı.
* Ulus'un kültür ve sanat merkezi haline gelmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Anafartalar Çarşısı, Ulus Çarşısı ve Ulus Hali'nin yenilenmesi tamamlandı. Ayrıca, hıdırlık Tepesi'nde bir Cumhuriyet anısı parkı ve Ankara Kalesi'ne teleferik hattı yapılması planlanıyor.

yavas-plaket.jpg

* Ankara'nın termal turizm potansiyelini harekete geçirmek için çalışmalar yapıyoruz. Nallıhan'da bir termal turizm merkezi kurulacak. Ayrıca, Ankara'daki termal tesislerin tanıtımı için çalışmalar yürütülüyor.
Yavaş, Ankara'nın turizm potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çekerek, "Ankara, tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve termal kaynaklarıyla önemli bir turizm merkezi olma potansiyeline sahip. Bu potansiyeli değerlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Yavaş, ayrıca, Ankara'yı daha fazla turistin ziyaret etmesi için direkt uçuş seferlerinin başlatılmasını talep etti.
ABB Başkanı Mansur Yavaş’a günün anlam ve önemine ithafen kültürel bir hediye verildi.

 Muhabir
 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.