Mansur Yavaş’tan 30 Ağustos mesajı:“Milletimizin mirasını yaşatacağız”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en etkileyici simgelerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi’ni büyük bir gurur ve coşku ile kutladığını belirtti.

Mansur Yavaş’tan 30 Ağustos mesajı:“Milletimizin mirasını yaşatacağız”
Yayınlanma:

Yavaş, 30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık uğruna verdiği eşi benzeri bulunmayan mücadelenin en önemli simgelerinden biri olduğunu ifade etti.

“Yüce Türk milleti, en umutsuz anlarda bile sarsılmaz bir azimle, özgürlük idealine olan derin inancıyla her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başarmıştır” diyen Yavaş, bu zaferin askeri bir üstünlüğün ötesinde, milletin özlemle beklediği bağımsızlık ve özgürlük hayaline ulaşmanın bir sembolü olduğunu vurguladı.

“BAŞKOMUTAN ATATÜRK VE KAHRAMAN ORDUMUZUN EMEĞİ YADSINAMAZ”

Başkan Yavaş, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kazanan bu büyük başarıda milli mücadelenin öncüsü olan kahraman ordunun emeği ve cesaretinin yadsınamaz olduğunu belirtti. “Afyon ve Dumlupınar’da ateşlenen bağımsızlık meşalesi, milletimizin cesareti ve özverisiyle büyümüş ve topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmıştır” dedi.

“CUMHURİYETİMİZİ SONSUZA KADAR KORUYUP YÜCELTME AZMİYLE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Yavaş, bu büyük başarının ışığında yürüyerek, tarihin sahnesinde iz bırakmış olan milletimizin mirasını yaşatmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyup yüceltmenin en önemli sorumlulukları olduğunu ifade etti.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”

Son olarak, Yavaş, hürriyet ateşini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitleri ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla andığını belirterek, Cumhuriyetimizi sonsuza dek koruma ve yüceltme azmiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.