Martin Eden, Ankara’da sahnelendi

Jakc London'ın hayatından izler taşıyan Türkiye'de ilk kez bir tiyatro ekibinden sahneye uyarlandı.

Martin Eden, Ankara’da sahnelendi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Jack London’ın ölümsüz eseri Martin Eden, Türkiye’de ilk kez sahneye uyarlandı. Dramaturg Cihan Uysal’ın hem uyarlayan hem yönetmen hem de oyuncu olarak görev aldığı oyun iki kişilik bir oyun olarak sahnelendi.

Cihan Uysal’a eşlik eden isim ise Damla Tombak oldu. Martin Eden bir klasik eser olarak yaklaşık beş yüz sayfalık bir oyun olmasına rağmen ekip oyunu daha kısa tutarak yaklaşık 45 dakikalık bir dilimde sahneleyerek izleyenlerle buluşturdu.

Menekşe 1 Sokak’ta yer alan Ankara Yeni Sahne’de oynanan oyun dün akşam kapalı gişe oynadı. Jack London’ın hayatından otobiyografik ögeler olan roman, edebiyat hayranları tarafından çok beğenilirken salonu dolduran büyük bir çoğunluğun da bu kitaba olan merakı sebebiyle oyuna geldiği görüldü.

whatsapp-gorsel-2024-05-25-saat-08-45-53-0ff007ec.jpg

Oyunun ardından Fuaye Ankara ekibiyle söyleşi de yapan ekip, “oyunun yeni yola çıktığını ve uzun yıllar oynamak istediklerini” söyleyerek eleştiri beklediklerini dile getirdiler. Seyircilerin bir çoğu böyle bir eserin 45 dakika anlaşılamayacağını vurgularken kimi eleştiriler de oyunun aşk hikayesi gibi sunularak birçok şeyin es geçildiği oldu.

Oyun ekibi tüm uyarıları not alırken, gelecek sezon bu uyarılar doğrultusunda daha farklı bir oyun olabilir, eklemeleri düşünebiliriz yanıtını verdiler.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.