Osmaniye'nin yöresel ürünleri Ankara'da ilgi gördü
Osmaniye tanıtım günlerinde yöresel lezzetleri keşfetme fırsatı devam ediyor. Ankara Millet Bahçesi'nde düzenlenen Osmaniye Tanıtım Günleri'ne Osmaniyeli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tezgahlarda Osmaniye'nin yöresel ürünleri ve lezzetleri tanıtıldı.
ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN
Tezgahlarda Osmaniye'nin yöresel ürünleri ve lezzetleri tanıtıldı. Osmaniyeli Şehriban Tunç isimli tezgah sahibi, 6 Şubat depreminde kardeşini ve eşyalarını kaybettiğini belirterek, "Depremden dolayı konteynerde yaşıyoruz şu an. Çok zorlu bir süreçti. Bu etkinlikle memleketimizi tanıtmak ve kaybettiklerimizi anmak istedik" dedi.
OSMANİYE'YE ÖZEL TOĞGA ÇORBASI
Tunç, Osmaniye'ye özgü Toğga çorbasının tarifini de paylaştı. Tunç, "Toğga çorbası, Osmaniye'nin en meşhur çorbasıdır. Yapımı oldukça kolaydır. Öncelikle dövmeleri yarılana kadar üstü geçecek kadar su ile pişiriyoruz. Dövmeler piştikten sonra üzerine ayran ve çok az un koyup çırpıyoruz. Yüksek ateşte kaynanana kadar pişirdikten sonra ise ıspanakları döküyoruz. İster sıcak istersen soğuk yiyebilirsin." diye konuştu.
Tanıtım günlerinde Osmaniye'nin yöresel ürünleri arasında kısır, salça, zeytinyağı ve domates konservesi de bulunuyor. Tezgahları ziyaret eden vatandaşlar, Osmaniye'nin lezzetlerini deneyimleme fırsatı buldu.
Fatih Kurt isimli bir vatandaş, tezgahtan Toğga çorbası satın alarak, "Ben Osmaniyeliyim. Ankara'da yaşıyorum. Bu etkinliği duyunca hemen geldim. Toğga çorbasını çok seviyorum. İyi ki geldiler, iyi ki burada bu tarz etkinlikler oluyor. Çünkü insanlar memleketlerini özlüyor." diyerek memleket özlemini dile getirdi.
12 Kasım Pazar günü Osmaniye tanıtım günlerinin son günü olurken Osmaniye esnafı tüm Başkentlileri etkinlik alanına davet ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.