Özgür Özel'i eleştirenlere Hüseyin Can Güner'den sert açıklama

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik eleştirileri sert bir dille eleştirdi.

Özgür Özel'i eleştirenlere Hüseyin Can Güner'den sert açıklama
Yayınlanma:

CHP'deki tartışmalara dahil olan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Genel Başkan Özgür Özel'i eleştirenlere yönelik sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Özgür Özel'in ABD'deki Türkevi'nde yaptığı açıklama ve devamında TBMM'de yeni yasama yılında yaşanan gelişmeler Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere birçok ismin eleştirisine muhatap olmuştu.

TBMM'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Kurulda CHP Grubu tarafından ayakta karşılanması talimatı veren Özgür Özel'i bazı milletvekilleri dikkate almadı. Kılıçdaroğlu'na yakın milletvekilleri, Erdoğan'ı ayakta karşılamamak için Genel Kurula girmeyip CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatına uymadı. O vekillere sahip çıkan Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılamayan milletvekillerini tebrik etti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının kendisini üzdüğünü belirten Özel, "Bu kararım makama saygı çünkü Cumhurbaşkanlığı makamına saygıyı halk bekliyor. Ben de Cumhurbaşkanlığı makamına saygılı davranacağımı söylemiştim, devam ediyorum ama bir kelime eksik muhalefet yapmıyorum." demişti.

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER, GENEL BAŞKAN ÖZEL'E SAHİP ÇIKTI

Özel'in o açıklamasını verdikten sonra, Hüseyin Can Güner de sosyal medyada yaptığı paylaşımda isim vermeden eleştirilerini sıraladı.
Güner, partinin 15 Eylül 2023'te Genel Merkez'de yapılan basın açıklamasıyla çıktığı yolda, zorluklara rağmen kurultayı kazanarak 5 Kasım 2023’te gerçekleştirilen değişimi hatırlatarak, bu sürecin CHP için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

ANAYASA’YA AYKIRI AMA…

Başkan Güner, CHP’nin, başka partilerle birleşme ya da taviz verme yoluna gitmeden, “Anayasa’ya aykırı ama…” diyerek AKP ile ortaklaşmadan ve sol, sosyal demokrat politikalarından ödün vermeden Türkiye İttifakı’nı CHP çatısı altında kurduğunu ve 31 Mart 2024 seçimlerinde büyük bir zafer elde ettiğini belirtti. CHP’nin 47 yıl sonra birinci parti olmayı başardığını ve 410 belediye kazanarak Türkiye’yi "kırmızıya boyadığını" ifade eden Güner, bu başarıların ardından sokaklarda halkın her kesimiyle omuz omuza mücadele etmeye devam ettiklerini söyledi.

Ancak bu büyük başarının bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirten Güner, partinin içinde ve dışında bir grup tarafından CHP’ye, Özgür Özel’e ve partinin kadrolarına yönelik acımasız bir saldırı başlatıldığını vurguladı. Özellikle sosyal medya üzerinden trollerin başlattığı kara propaganda ve itibar suikastı girişimlerine dikkat çeken Güner, bu saldırıların partinin başarısını gölgelemeye çalıştığını belirtti.

"BİZ KAZANDIK, AMA KİMSE KAYBETMEDİ

Güner, Özgür Özel’in zafer sonrası gösterdiği tevazuya vurgu yaparak, "Biz kazandık, ama kimse kaybetmedi" diyen genel başkanlarının aksine, parti içindeki bazı odakların bu başarıyı gölgelemek için algı operasyonları başlattığını söyledi. Güner, bu çevrelerin, aileler ve kadınlar üzerinden ahlaksızca saldırılar yaparak partiyi yıpratma çabalarına giriştiğini belirtti.

Son olarak, Başkan Güner, partinin bu tür seviyesiz saldırılara karşı dimdik ayakta duracağını ve Özgür Özel liderliğinde yerelde olduğu gibi genelde de iktidar olacağını söyledi. Ayrıca, bu kara propagandayı yürütenlerin er ya da geç adalet önünde hesap vereceğini ve ahlaksız siyasetlerinin tarihin tozlu raflarına gömüleceğini ifade etti.

Güner, partililere seslenerek bu tür saldırılara kulak asmamaları gerektiğini, partinin iktidar yürüyüşüne odaklanmanın en etkili mücadele yöntemi olacağını vurguladı.

Başkan Can'ın paylaşımına yapılan yorumlar arasında "sosyal medyada "Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu'nu karşısına alan bizi de karşısında bulur." ifadeleri dikkat çekti.

Güner, bu açıklamaları Eski Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in Ekrem İmamoğlu'na sahip çıkan paylaşımının ardından yaptı.

Çankaya'nın eski ve yeni başkanları sosyal medyayı hareketlendirdi. Eski Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in İmamoğlu'na destek mesajının ardından mevcut Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'den de Özgür Özel'e destek geldi.

Taşdelen, Ekrem İmamoğlu ile olan fotoğrafını "İBB Başkanımız @ekrem_imamoglu'na açılmış olan ahmak davası siyasi bir davadır. Millet iradesini yok saymaya çalışmak ancak çaresizliğin ifadesidir ve demokrasilerde yeri yoktur. Hiçbir CHP’li, hiç bir demokrat hukukla bağdaşmayan bir müdahaleyi kabul etmez; edemez. Demokrasilerde er meydanı sandıktır ve sandıkta da, 3 kez İstanbul’da yaşandığı gibi, korkunun ecele faydası yoktur." notuyla paylaştı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.