Prof. Dr. Lale Karaağaçlıoğlu'ndan diş hekimliği okumak isteyen öğrencilere önemli tavsiye!

2024 YKS tercihleri devam ederken Lokman Hekim Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lale Karaağaçlıoğlu, anadolugazete.com.tr’ye özel açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Lale Karaağaçlıoğlu'ndan diş hekimliği okumak isteyen öğrencilere önemli tavsiye!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Üniversite tercihlerinin devam ettiği bu süreçte diş hekimliği okumak isteyen öğrencilere özel açıklamalarda bulunan Lokman Hekim Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lale Karaağaçlıoğlu, “Tüm fakültelerimizde olduğu gibi Diş Hekimi Fakültemizde de yetkin kadrolar var. Fakültemizde 10 profesör ile çalışıyoruz. Hiçbir yerde, hiçbir vakıf üniversitenizde göremeyeceğiniz yetkin akademik kadroya sahibiz. Bu akademik kadromuz içerisinde ayrıca doktor öğretim üyelerimiz de var. Bizim fakültemizde bütün hocalarımız tam zamanlı çalışıyor. Bu şekilde eğitim sistemimizi yürütüyoruz.” dedi.

untitled-1.jpg

“İYİ BİR DİŞ HEKİMİ OLMAK İÇİN AKADEMİK KADRO ÇOK ÖNEMLİ”

Öğrencilerin tercih aşamasında akademik kadroyu göz önüne alması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Karaağaçlıoğlu, “Akademik kadrolara bakıldığında her fakülte adına Lokman Hekim Üniversitesi ön planda yer alıyor. Öğrenciler, tercihlerini akademik kadroya göre yapmalı. Fakültelerin akademik kadrolarını değerlendirerek bir yol izlenmesi daha sağlıklı. Akademik kadronun deneyimli olması o fakültenin oturması için önem arz ediyor. İyi bir diş hekimi olmak için akademik kadro çok önemli.” ifadelerini kullandı.

untitled-1-001.jpg

“MEZUN OLDUKTAN HEMEN SONRA MUAYENE AÇMA YETKİSİNİ VERİYORUZ”

Fakültelerinin, öğrencileri Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) ve doktora programlarına hazırladığını belirten Karaağaçlıoğlu, “Bir diş hekimliği öğrencisi, mezun olduktan itibaren mesleğini icra edebilir. Biz, öğrencilerimize mezun olduktan hemen sonra muayene açma yetkisini veriyoruz. Bu yıl fakülte olarak ilk mezunlarımızı verdik. Öğrencilerimizin birçoğu işlerini buldu, çalışmaya başladı. Parlak bir öğrenci olmak her zaman sizi ön plana çıkarıyor.” dedi.

untitled-1-002.jpg

Avrupa Dişhekimleri Birliğine üye olduklarını ve eğitim sistemlerini bu format doğrultusunda organize ettiklerini ifade eden Karaağaçlıoğlu, “Her iki taraftan da uyum sağlayan bir eğitim sistemine sahibiz. Öğrencilerimiz gelsinler, bizleri tanısınlar. Laboratuvarlarımızı gezsinler.” sözleriyle, konuşmasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.