Ramazan Değerli kazandı mı? 2024 Altındağ yerel seçim sonuçları

Cumhuriyet Halk Partisi Altındağ Belediye Başkan Adayı Ramazan Değerli seçimi kazandı. 2024 Altındağ yerel seçiminde oyların yüzde – alan Ramazan Değerli, Altındağ Belediyesinin yeni başkanı seçildi.

Ramazan Değerli kazandı mı? 2024 Altındağ yerel seçim sonuçları
Yayınlanma:

HABER MERZEZİ


ALTINDAĞ BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Altındağ için 212.159 oy kullanıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Asım Balcı yüzde 64,43 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Altındağ Belediyesi AK Parti tarafından yönetiliyor.

CHP adayı Ramazan Değerli oyların %37.7'sini alarak Asım Balcı'ya karşı seçimi kaybetti.

RAMAZAN DEĞERLİ KİMDİR?

Ramazan Değerli, 1971 yılında Ankara'nın Altındağ ilçesinde hayata gözlerini açtı. Çocukluğu, ailesiyle birlikte Altındağ'da geçti ve eğitim hayatına da bu ilçede adım attı. İlk ve ortaöğrenimini burada tamamladıktan sonra lise eğitimini de başarıyla burada sürdürdü.

Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümü'nden mezun olan Ramazan Değerli, siyasi kariyerine 1990 yılında Anavatan Partisi gençlik kollarında aktif olarak adım attı. 1993 yılında Anavatan Partisi'nin il gençlik kolları başkanlığına seçilerek siyasi arenada ilk önemli adımını attı. Ardından, 2019 yılında İyi Parti'den milletvekili adayı olarak gösterildi ve Ankara 2. bölge 6. sıra milletvekili adayı olarak seçimlere katıldı. Ancak, partiden Aralık 2023'te istifa etti.

Siyasi hayatının yanı sıra, Ramazan Değerli aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan BEL-PA şirketinde Genel Müdürlük görevini üstlendi ve bu görevini başarıyla yürüttü.

Şimdi ise, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi'nde CHP'den Altındağ Belediye Başkanlığı için adaylığını koymuş durumda ve bu görev için halkın karşısına çıkacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.