Runkara Uluslararası Yarı Maratonu, Pazar günü koşulacak

Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Runkara Uluslararası Yarı Maratonu, 13 Ekim 2024 tarihinde koşulacak.

Runkara Uluslararası Yarı Maratonu, Pazar günü koşulacak
Yayınlanma:

Ankara Kalkınma Ajansı ile Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle gerçekleştirilecek etkinliğin, Ankara'nın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlaması hedefleniyor. Protokol, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Duhan Kalkan ve Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik tarafından imzalandı.

Bu yıl 7 bin yerli ve yabancı koşucunun katılması beklenen yarış, evrensel değerlerin ve uluslararası dayanışmanın kutlanmasını amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'den başlayan ve ATO Congresium’da sona eren maraton, bu yıl Başkent Millet Bahçesi’nde (Atatürk Kültür Merkezi) start alacak. Yarış, Tandoğan, Anıtkabir, Atatürk Orman Çiftliği, Ankara Bulvarı ve Hipodrom Caddesi'ni kapsayan 21 kilometrelik parkur boyunca devam edecek ve Başkent Millet Bahçesi'nde sona erecek.

18 yaş ve üzerindeki amatör ve profesyonel tüm koşucuların katılımına açık olan maraton, Ankara'nın tarihî ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.