Sadece Ankara’da yenir: Meşhur Ankara Döneri

Ankara Döneri yapılış tarzı ve iç malzemesiyle diğer döner çeşitlerinden kendini ayırıyor. Salt kuzu eti ve kuyruk yağından yapılan bu döner deneyimlenmesi gereken türden bir lezzet. Bu meşhur döneri Ankara'nın ün salmış mekanlarında keşfedebilirsiniz.

Sadece Ankara’da yenir: Meşhur Ankara Döneri
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ANADOLUGAZETE.COM.TR

Sadece Ankara’da yenilmesi tavsiye edilen Meşhur Ankara dönerinin diğer çeşitlerden farkını sizler için araştırdık. Döner denilince akla ilk başta Ankara Dönerinin gelme sebebi dönerin yapıldığı etten kaynaklanıyor. Ankara’da döner ile ünlenmiş belli mekanlardan da edinilen bilgilere göre işte Ankara’nın meşhur yaprak döneri

ANKARA DÖNERİNİ ÖNE ÇIKARAN ÖZELLİKLER

Ankara Dönerini farklı kılan ilk özelliği civar ilçelerde yetiştirilen kuzu etiyle yapılmış olmadır. Çubuk, Beypazarı, Kalecik, Polatlı’nın arazilerinde doğal bitkilerle beslenen kuzular Ankara Dönerinin tadını eşsizleştirerek diğer fast-food ürünlerinin önüne koyuyor. Ankara Dönerinin bir diğer özelliği ise içine kıyma karıştırılmadan saf et kullanılarak yapılmış olmasıdır. Böylelikle bu döneri yediğiniz zaman onun Ankara Döneri olduğunu doğrudan anlayabilirsiniz.

doner.jpg

Lezzeti ile aklınıza kazınacak olan Ankara Dönerini farklı kılan bir diğer özelliği ise içerisine kuyruk yağı hariç hiçbir yağ konulmaması ve odun ateşinde ağır ağır pişirilmesidir. Döner piştikten sonra yaprak şeklinde kesilerek servis edilir.

2012 YILINDA GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİ

Coğrafi Tescil Belgesine sahip olan Ankara Döneri, 2012 yılında gerçekleştirilen Ankara Shopping Fest Etkinlikleri’nde Gençlik Parkı'nda özel olarak hazırlanan 5 metre yüksekliğindeki ocağa bin 198 kilogram döner takılarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek fast-food kategorisinde farkını ortaya koymuştu.

ankara-doneri-2012.jpg

ANKARA’NIN EN ÜNLÜ YAPRAK DÖNERCİLERİ

Ankara’da yaşıyor ve lezzetli bir dönerci arıyorsanız ya da Ankara’ya şehir dışından gelmişseniz ve Ankara’nın ünlü yemeklerini tatmak istiyorsanız ilk başta önereceğimiz bu mekanlardan başlayabilirsiniz.

  1. Peçenek Döner: Ankara’da yaprak döner denilince ilk akla gelen mekanlardan bir tanesi olan Peçenek döner dönerin en güzel halini sizler için sunuyor.
  2. Hosta Piknik: Kızılay Sakarya Caddesi’ne yolu düşen herkesin denediği veya bir gün muhakkak denemesi gereken dönerci, yaprak döner denilince Ankara’nın kült mekanları arasında gösteriliyor.
  3. Cici Piknik: Hala Ankara Döneri diye bir lezzetin farkında değilseniz Kızılay Kumrular Sokak’ta bulunan bu adres sizleri bekliyor.
  4. Dursun Usta: Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alan Dönerci Dursun Usta döner sever birçok insanın uğrak noktası. Kuzu etinin mükemmel tadı ve yılların tecrübesini bir araya getiren Dursun Usta Ankara'da döner denilince popülerliğini koruyan mekanlardan bir tanesi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum